bit foto 1 selfie
bit foto 1 selfie

Bit-lezer in beeld: Roelinda van Gulik

Nieuws

Wekelijks volgen we in deze rubriek een Bit-lezer. Diegene houdt een fotodagboekje bij van zijn of haar paardenleven. Roelinda van Gulik (28) uit Bunschoten deelt deze week haar fotodagboek met ons.


Roelinda is al vanaf haar negende besmet met het paardenvirus. “Ik kom niet uit een paardenfamilie, maar via mijn man en schoonouders heb ik de kans gekregen na mijn opleiding Paardenhouderij en Management aan Groenhorst College Barneveld een eigen kleinschalige pensionstal te beginnen. Ik run sinds 2006 pensionstal Hoeve de Neerduist. Goede zorg en welzijn staan hoog in het vaandel. De paarden komen veel buiten en hebben veel sociaal contact. Ook geef ik nog vier dagen les op Stal Groenendaal in Bunschoten en geef ik privélessen. Zelf heb ik een wedstrijdpaard: Vicktor D.H.M (Prae Vento x Zeppelin), waar ik Z2 dressuur mee rijd en Bonny (v. onbekend) mijn pony die ik al 13 jaar heb en daarmee rijd ik Z1 bij de paarden. Ook heb ik nog een Shetlander (Flair) samen met een vriendin.”

[handwritten]

[row]
[four]

“Dit is onze zelfgemaakte hooinetvuller. Op deze manier gaat het vullen super handig.”
[/four]
[four]

“Dit is Vicktor D.H.M. We trainen en starten fanatiek op Z2-niveau en hebben les van Luc Salfischberger.”
[/four]
[four]

“Rek- en strekoefeningen met Vicktor. Zo houd je ze lekker soepel en ontdek je waar je paard moeite heeft in de buiging.”
[/four]
[/row]
[row]
[four]

“Heerlijk ochtendgymnastieken en de stallen weer spik en span maken. Ik mest iedere dag uit en mijn paarden staan op zowel zaagsel als stro.”
[/four]
[four]

“Dit is een foto van onze nieuw gebouwde stallen afgelopen januari. Deze zijn ook lekker ruim: 3 meter bij 3,5 meter. Heerlijk toch als je zo begroet wordt.”
[/four]
[four]

“Als ik ‘s avonds nog een keer op de bank beland struin ik graag rond voor de nieuwste paardenspulletjes. Dushi mijn Chihuahua wijkt daarbij niet van mijn zijde.”
[/four]
[/row]
[row]
[four]

“Eén van mijn groepslessen op Stal Groenendaal. Ik geef les van jong tot oud, van beginnend tot gevorderd en privé- of duolessen. Ik vind het enorm leuk om te doen!”
[/four]
[four]

“De paarden genieten enorm van het voorjaarsweer in de paddock. Nog even en ze mogen het weiland lekker op, maar tot die tijd vermaken ze zich prima.”
[/four]
[four]

“Mijn lieve pony Bonny. Ze komt van de Zuidlaardermarkt, mijn buurman heeft haar toen gekocht en ik ben na 13 jaar nog steeds enorm blij met deze knappe 16-jarige merrie!”
[/four]
[/row]

[/handwritten]

Wil jij ook in deze rubriek? Meld je dan aan via het opgaveformulier.


[button href=”https://www.bitmagazine.nl/bit-lezer-in-beeld/” class=”alt”]Geef je op[/button]

bit foto 2 hooinetvuller
bit foto 3 vick
bit foto 4 vick oefening
bit foto 5 stal mesten
bit foto 6 stallen
bit foto 7 dush en shoppe
bit foto 8 groenendaal les
bit foto 9 paddock
bit foto 10 bonny