120501234_ABFweb
120501234_ABFweb

Springpaard zit met hoefijzer vast aan singel

Nieuws

Tijdens een CCI** wedstrijd in de Verenigde Staten heeft springpaard Fleur de Lis zichzelf en zijn amazone Tamie Smith van een lelijke val weten te redden. Het paard kwam boven een steilsprong met een hoefijzer vast te zitten aan de singel, waardoor hij op een voorbeen moest landen.


Het parcours verliep goed, tot de combinatie bij de laatste hindernis van een driesprong aankwam. De donkerbruine “Milton”, zoals Tamie hem ook wel noemt, trok zijn voorbenen zo ver onder zijn lichaam, dat hij met een hoefijzer vast kwam te zitten in een ringetje aan de singel.

Redding


Het knappe paard kon daarom niet anders dan op een voorbeen landen en bleef hierbij gelukkig overeind. Vlak na de landing wist hij zijn been los te trekken van het ijzer. Tamie kon daardoor ook net blijven zitten en daarmee liep het incident gelukkig voor beiden goed af. Toen iedereen van de schrik bekomen was, bleek het hoefijzer van Milton nog aan de singel te hangen.

Geschrokken


Hoewel ze enorm geschrokken is, kwam de extreme voorbeentechniek van Milton niet als een verrassing voor zijn amazone. Hij raakt zichzelf wel vaker met zijn voorbenen tijdens een sprong. Daarom gebruikt ze bij hem altijd al een springsingel met een extra grote buikflap, voorzien van een ring om een hulpteugel aan te kunnen bevestigen. “Toch had ik nooit gedacht dat dit kon gebeuren,” vertelt Tamie geschrokken. “De volgende keer plak ik ducttape over het ringetje.”

Bekijk hier foto’s en een filmpje van het incident.

Bron: Chronofhorse
6423881