zadel
zadel

Dieven stelen veertig zadels van manege

Nieuws

Manege Stal van Aken in Muizen is het slachtoffer geworden van een grote zadeldiefstal, schrijft de Gazet van Antwerpen. Een veertigtal zadels is gestolen, met een geschatte waarde van meer dan 100.000 euro. De daders zijn voorlopig nog spoortloos.


De inbraak gebeurde donderdagochtend maar het nieuws raakte pas nu bekend. “De daders wisten heel goed waar ze moesten zijn om hun slag te slaan. Ze wisten perfect waar de kasten stonden waarin de zadels van onze leden lagen opgeborgen”, zucht Philemon Van Aken van de gelijknamige manege aan de Bonheidensesteenweg. “Vast staat dat ze met een bestelwagen naar hier zijn gekomen en die aan de achterzijde van de manege hebben geplaatst.”

De inbrekers hadden zwaar materieel bij om hun slag te slaan. “Alle kluisjes zijn afgesloten met hangsloten. Om ze toch te kunnen openen maakten ze gebruik van slijpschijven en van ijzertangen. En zo zijn ze erin geslaagd om - op één na - alle kasten te openen en de zadels eruit te halen. Veertig in totaal.”

Om de buit naar de bestelwagen te vervoeren, maakten de dieven gebruik van een kruiwagen. Ook daarvoor moesten ze een ketting en slot doorknippen.

Philemon vermoedt dat de daders enkele weken geleden al eens poolshoogte kwamen nemen. “Tijdens een springwedstrijd hier. Er waren toen veel mensen. We vermoeden dat ze toen onze manege goed bestudeerd hebben en gekeken hebben waar de zadels worden bewaard.”

Bron: Gazet van Antwerpen