Photo Challange Metro Bianca van Beek
Photo Challange Metro Bianca van Beek

Bit-lezer in top tien internationale fotowedstrijd

Nieuws

Bit-lezer Bianca van Beek maakte bovenstaande prachtige foto op de stal waar haar paarden staan in Zoeterwoude. Bij wijze van grapje zond ze de foto in voor de Photo Challange van dagblad Metro. Haar foto blijkt zo geliefd dat ze inmiddels hoog in de top tien staat.


Bianca maakte deze foto drie weken geleden op een nazomerochtend toen ze haar eigen paarden, die in de weide tegenover de gefotografeerde paarden stonden, ging halen. “Omdat ik meedeed aan een opdracht van mijn fotoclub met het thema ‘luchten’ had ik mijn camera continu bij me. In het dorp had ik al een goede foto gemaakt van een kerktoren tegenover de mooie ochtendhemel. Toen ik op stal kwam maakte ik deze foto, maar ik zag pas dat ‘ie zo goed gelukt was toen ik ‘m die avond op mijn computer zette.”

Een vriendin tipte haar over de internationale Photo Challenge, en dus zond Bianca de foto in, in de categorie City Secret. “Ik kreeg positieve reacties en veel mensen stemden op mijn foto. Ik vond de foto zelf leuk, maar had niet verwacht dat anderen het zó’n mooi beeld vonden.” Bianca bewerkte de foto niet, maar maakte ‘m precies zoals die ochtend was: typisch Nederlands, vol rust en met paarden.