eva en jesse hoofdverhaal (Medium)
eva en jesse hoofdverhaal (Medium)

Eva en Jesse: ‘We deelden direct onze geheimen’

Nieuws

De één een opstandige puber, de ander nieuwsgierig naar de veelzijdigheid in de omgang met paarden. Zo vonden ze elkaar via Hyves. Twee tegenpolen die elkaar versterken, maar ook onmiskenbare overeenkomsten hebben. De grootste daarvan is de liefde voor paarden en het gegeven dat hun eerste paard hen dwong ‘het roer om te gooien’. Eva Roemaat en Jesse Drent: samen apart.


Het gezamenlijke verhaal begint bijna negen jaar geleden op social media. Op Hyves, eigenlijk het eerste online sociale platform, nog voor Facebook zijn intrede deed. Jesse (22): “Iemand wees mij op het profiel van Eva. Zij liet haar paard netjes lopen met een neckrope, terwijl ik Andorra ‘gewoon’ onder het zadel niet aan het lopen kreeg. Die bokte alleen maar als ik haar been gaf. Vanaf dat moment volgde ik alles van Eva.”

Eva (25): “Ik was toen een jaar of zestien en wilde alles delen op internet, via Hyves en YouTube. En toen vroeg zo’n leuk blond ventje of hij les van mij mocht. Dat vond ik zó schattig. Die blonde haartjes, mijn eerste paard Shilas heeft blonde manen. En Andorra heeft bruin haar, net als ik. Grappig vond ik dat. Maar ik was ook wel zenuwachtig: ik gaf nog niet zo lang les, en dan een jongen…”

Uit de computer gekropen


Jesse: “Toen ik Eva voor het eerst zag, was het net alsof ze uit de computer was gekropen. Ik kende haar natuurlijk alleen van het eindeloos kijken van haar filmpjes. Ik vond haar zo inspirerend. Zij had plezier met haar paarden, terwijl ik alle fun wel zo’n beetje kwijt was.”

Eva: “Die eerste les was op een super koude dag op Andorra’s oude stal. Na die tijd hebben we ons opgewarmd met van die warme aanmaak chocolademelk en een stapel dekens. Die middag hebben we elkaar allemaal geheimen verteld. Van die gekke dingen, die je normaal niet snel deelt. We hadden direct een klik, we zijn een soort soulmates.”

Hoe het verhaal van Eva en Jesse verder loopt? Lees het in het Bit Vlogazine! Dit printmagazine ligt nu in de winkel en is te bestellen in onze webshop.