Voeren
Voeren Foto: Arnd Bronkhorst | Arnd.nl

Hoe combineer je een drukke baan met je paard?

Fun Opvallend

Hoe kun je als amateurruiter - naast een flinke bak koffie, een goede wekker en een organisatie als in het leger - je drukke leven combineren met het houden van een paard? De volgende tips zorgen ervoor dat het nog net iets soepeler loopt.

 1. Zorg dat je paard op de weg naar je werk gestald staat. Zo kun je - mocht het nodig zijn - ‘s ochtends voeren zonder om te rijden en ‘s middags voor het eten nog snel wat trainen.
 2. Een klok op stal en in de bak zorgt ervoor dat je de tijd in de gaten kunt houden. Zo weet je altijd of je op schema loopt of niet.
 3. Leg je kleren de avond voor je gaat rijden klaar. Je wilt niet ‘s ochtends om 6 uur in het donker rond aan het rennen zijn, op zoek naar een paar jodhpurs.
 4. Zet kruiwagens met hooi ‘s avonds vast klaar en zorg dat de rest van het eten klaar staat voor de volgende ochtend, dat scheelt een hoop tijd als je weer eens moet haasten.
 5. Lange, warme jassen zijn handig om te dragen over pyjama’s als je in alle vroegte voert, of om over werkkleding aan te trekken die niet vies mag worden.
 6. Zorg dat je geobsedeerd raakt door het weerbericht. Als je alleen voor en na het werk kan rijden is het slim om te weten wanneer het met bakken uit de lucht komt.
 7. Wen eraan wat vroeger naar bed te gaan, zodat je er ook eerder uit kunt. Meerdere wekkers zijn wellicht ook handig.
 8. Overleg met je baas over flexibele werkuren. Een middag vrij om te lessen kan heel erg fijn zijn.
 9. Schrijf je paarden- en werkafspraken in dezelfde agenda. Zodat je smidafspraak niet ineens tegelijk valt met een belangrijke werkdeadline.
 10. Koop skinny-jeans. Als ze bij de dresscode op je werk passen zijn ze ideaal om op weg naar huis nog even op je paard te springen.
 11. Plan je wedstrijden op momenten waarvan je weet dat je niet onder teveel werkdruk staat.
 12. Als je een baan hebt waarbij je de hele dag achter een bureau zit, is het handig om een fitnessschema op te stellen. Niet alleen je paard moet in topconditie zijn, je moet zelf ook een beetje adem hebben.
 13. Zorg dat je een paard vindt dat bij je past. Als je zelf een onregelmatig schema hebt is het fijn om een paard te hebben dat daar tegen kan, en niet een die van de kleinste verandering over de rooie gaat.


Wat doe jij om je drukke schema te combineren met je paard?

Bron: Horse and Hound