Afbeelding
Foto: Frank Sorge | Arnd.nl

Win: Ticket voor live webinar ‘gezichtsuitdrukkingen’ van Equifacts

Win

Orenspel, oogwit, gespannen mond: je hebt er vast weleens van gehoord. Maar weet je ook wat deze gezichtsuitdrukkingen betekenen? Is kauwen een teken van ontspanning of toch van stress? En welk subtiel gedrag is de beste aanwijzing dat een paard pijn heeft? Dit en meer ontdek je in het webinar van Equifacts. Wil je kans maken op een ticket? Vul dan snel dit formulier in! Je hebt nog tot en met donderdag 14 december de tijd!

Over het webinar

Tijdens dit webinar op maandag 18 december (19:30 – 21:00) gaan ze in op wetenschappelijk onderzoek naar gezichtsuitdrukkingen van paarden en de relatie met pijn en stress. De horse grimace scale is een bekend voorbeeld van een manier om pijn af te lezen aan het gezicht van een paard. Maar er zijn meer manieren!

Ze laten je een interessant programma zien dat het mogelijk maakt om de meest subtiele bewegingen in het gezicht van een paard in beeld te brengen. Met behulp van deze techniek kunnen onderzoekers nu nog beter in kaart brengen welke bewegingen de sterkste relatie hebben met pijn. En het zal je verbazen hoe subtiel paarden kunnen zijn in hun communicatie!

Daarnaast gaan ze naar aanleiding van foto’s en video’s in op het verschil tussen pijn en stress. Soms is het moeilijk om te zeggen of een bepaald gedrag komt doordat het paard pijn heeft of omdat hij stress voelt. Ze bespreken of er een verschil is tussen pijn en stress én of je dit in het gedrag terug kunt zien.