britt dekker blog
britt dekker blog

Blog: Clinic met Adelinde kan binnenkort van mijn Bucket List!

Nieuws

In mijn vorige blog vertelde ik dat ik, na jaren lang dromen, mijn eigen roze paardenvrachtwagen zou krijgen. Het is nu inmiddels een maand verder en... IK HEB HEM! In mijn slaap droomde ik erover hoe het zou zijn om helemaal zelf en onafhankelijk op buitenrit en op wedstrijd te gaan. Dat heb ik de afgelopen weken gedaan, en ik kan jullie nu vertellen: het was fantastisch!!!




[caption id=”attachment_27556” align=”alignright” width=”225”] Eve vindt het super relaxed in haar tweede, rijdende stal.[/caption]

Meteen de dag nadat ik mijn vrachtwagen ophaalde, had ik mijn derde dressuurwedstrijd (in de klasse B). Ik had nog nooit met een paard en auto gereden en ik vond het best spannend. Met mijn eigen auto lijkt het altijd of ik op het circuit rijd, maar nu had ik mijn alles, mijn grootste vriendin achterin, dus ik ging met dertig km door de bocht... Alle files die die dag rond Noord-Holland zijn gesignaleerd zijn ontstaan door mij, maar who cares! Op het tv’tje in de cabine zag ik dat Eve blij hooi stond te eten en uit het raampje zat te gluren naar de koeien in de wei, daar gaat het om! Ik zie heel vaak paarden die de trailer  niet in willen, de enige reden is dat ze er een nare ervaring mee hebben. Ik stap ook niet bij mensen in de auto die als een gek rijden hoor (en ik kan me dan nog vast houden) een paard niet.

Tijdens het losrijden was Eve een soort blije bom, die elk moment kon ontploffen, maar tijdens de proef was ze helemaal top! We werden eerste! Ik was zo trots op Eve, want ik had meteen mijn eerste oranje lintje in mijn roze vrachtwagen hangen!

[caption id=”attachment_27557” align=”alignleft” width=”300”] Het eerste lintje hangt in de vrachtwagen.[/caption]

Na de goede prestaties kreeg Eve lekker vakantie van mij! Het was twee weken elke dag mooi weer waardoor ik bijna alleen maar op buitenrit ben geweest. Ik voelde me even een recreatieruiter en ik kan je zeggen; het was geweldig! Het mooiste was om te zien hoe goed het je paard doet om het strand op te gaan. Het leek wel of haar oren vast zaten en niet meer konden bewegen, zo strak stonden ze de hele rit naar voren. Het springpaard kwam naar boven in Eve, ze sprong over elke golf heen. In het begin vond ik dat best eng, maar later ging ik bij elke golf in de springhouding zitten en vond ik het heel grappig!

[caption id=”attachment_27558” align=”alignright” width=”300”] Als er een hemel bestaat, is dit hem. Wauw![/caption]

Toch moest er weer dressuurmatig getraind worden, want ik ga tijdens de Bit Trainingsdagen een clinic geven samen met Adelinde Cornelissen! En dat vind ik super gaaf om te doen. Het voelt een beetje alsof ik samen mag presenteren met Linda de Mol. Oh en die hal in Drachten! Wow! Ik er heb foto’s van gezien, het is net Jumping Amsterdam, zo groot en mooi!  Ik heb er super veel zin in. Eve en ik gaan de komende weken weer goed trainen, maar eerst morgen nog één relaxte dag, want Henny Huisman komt op bezoek voor een programma van SBS6. Dan ben ik altijd zo’n drie uur bezig met borstelen, wassen, knuffelen en al het andere wat Eve die dag het mooiste paard van stal maakt! Tot volgende keer!
Eve vindt het super relaxed in haar tweede, rijdende stal
Eve vindt het super relaxed in haar tweede, rijdende stal
Eerste lintje hangt in de vrachtwagen
Als er een hemel bestaat, is dit hem. Wauw