muildier
muildier

Maak kennis met het waakmuildier!

Nieuws

Het succes van muildieren in de dressuur kennen we al. Maar wat dacht je van het waakmuildier? Het volgende filmpje - waarin een muildier zijn ruiter verdedigd tegen een bezitterige moederkoe - gaat viraal.


Dit muildier is waarschijnlijk niet getraind om dit te doen, cowboys maken al jaren melding van dit ‘fenomeen’. Muildieren verdedigen kalfjes namelijk al jaren van moederkoeien. Ze hebben een sterk beschermingsinstinct, maar het is nog niet voor honderd procent zeker waarom ze kalfjes voor hun eigen moeder beschermen. De cowboy in dit filmpje is in ieder geval erg blij met zijn muildier, hij beschermt hem namelijk tegen de hoeven van een kwade mama-koe.

Waarom ze het kalf niet via kralen en hekken scheiden van de moeder? Soms worden kalveren kilometers van de ranch geboren en het is soms makkelijker voor cowboys om de kalveren te checken, onderzoeken en merken in de kudde. Dan hoeven ze namelijk niet de hele kudde te stressen door ze terug te jagen. De cowboy in het volgende filmpje probeert het kalfje op zijn poten te krijgen, om hem vervolgens te onderzoeken, zijn navel te verzorgen en te merken.

Handig toch, zo’n waakmuildier? We hebben allemaal vast wel iets dat op afstand mag blijven!





Bron: Horsenation