ogen
ogen

Paardenbeul slaat toe in Twente

Nieuws

Het blijkt nu dat er ook een paardenbeul in Twente heeft huisgehouden. De politie heeft drie voorvallen sinds midden vorig jaar bewust niet naar buiten gebracht om het onderzoek niet te belemmeren en in alle stilte onderzoeksmethoden toe te kunnen passen waarvan de dader geen weet moest hebben.



Onrust


De voorvallen vonden plaats in Kloosterhaar, Hengelo en Daarle. In Kloosterhaar werd een paard verwond aan de geslachtsdelen, in Daarle werd een viervoeter met een scherp voorwerp in zijn mondhoek verwond en in Hengelo werd een paard in de geslachtsdelen gesneden. “We wilden het toen niet naar buiten brengen, ook om onrust onder paardenliefhebbers te voorkomen.”

Dierenagent


„Een extra waarschuwing vonden we niet nodig, want sinds de tientallen voorvallen met paarden in het hele land, weet iedere paardenliefhebber wel wat er speelt en heeft hij of zij maatregelen kunnen nemen. Als zoiets in een bepaalde plaats of buurt speelt, weten de mensen het in de directe omgeving gauw genoeg. Door het niet algemeen naar buiten te brengen, wilden we ook voorkomen dat we iemand op een idee brengen,’’ vertelt dierenagent Marieke Vrieling, gestationeerd in Nijverdal.

Paardenbeul


Nationaal zijn vorig jaar 83 meldingen van ernstige mishandelingen van paarden binnengekomen. De mishandelingen werden door een landelijk team opgepakt en de dierenpolitie is getraind hoe te handelen bij nieuwe incidenten. Het begrip ‘paardenbeul’ werd geïntroduceerd toen vanaf 2003 in Twente dertig paarden en pony’s werden mishandeld door Rudolf K. die de bijnaam Beul van Twente kreeg. Mogelijk zijn meer paardenbeulen - copycats - actief.

Bron: Tubantia