wortels appels fruit traktatie taart
wortels appels fruit traktatie taart

DIY: Zomerse fruitsnacks voor je paard

Nieuws

Je paard eens lekker verwennen is altijd leuk. Een appeltje uit de hand of een wortel in de voerbak. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar soms is het leuk om op een creatieve manier de lekkernij te geven.


Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je groente en fruit gebruikt dat je paard mag hebben. Voor een overzichtje wat wel en wat niet gezond is voor je paard, kun je dit artikel nog eens lezen. Daarnaast is het geven van een lekkernij leuk, maar let op dat je het wel met mate doet.

Fruitslinger


Je kunt een heerlijke fruitslinger maken voor je paard. Pak een stuk touw. Het soort waarmee hooibalen worden vastgemaakt is bijvoorbeeld een optie. Aan het touw rijg je vervolgens lekker fruit of wat groentes. Je kunt kiezen voor één soort, maar je kunt ook verschillende soorten pakken.
Als je slinger af is, bevestig je hem in de stal of de wei. Het leuke aan deze snack is dat het je paard niet alleen voorziet van een lekker tussendoortje, maar het houdt hem ook bezig.
Let er wel op of het paard het touw niet gaat opeten. Als dat het geval is, kun je misschien beter een andere manier van voeren kiezen.

Fruitijsje


Als het lekker weer is, eten wij graag ijsjes. Misschien vindt je paard dat ook wel lekker. Je kunt ijsjes op verschillende manieren maken, maar maak ze niet te groot. Je kunt bijvoorbeeld een plastic bekertje pakken. Vul het met gesneden stukken fruit en laat er daarna water in lopen. Als je niet alleen water wil gebruiken, kan je er ook nog een klein beetje appelsap doorheen doen.
Als het bekertje gevuld is, zet je het een paar uur in de vriezer. Als het goed hard is, haal je het ijsklontje uit het plastic bekertje en kun je het aan je paard geven.

Fruitsalade


Een wat makkelijkere variant is een simpele fruitsalade. Snijd verschillende stukken fruit en eventueel groente en doe ze in een emmer. Om het een beetje ‘specialer’ te maken, kun je er eventueel wat stroop doorheen roeren of er bijvoorbeeld wat muesli doorheen doen.

Fruitsmoothie


Je kunt de fruitsalade ook in je blender doen. Het wordt dan een lekker papperig goedje. Een beetje zoals slobber, maar dan van fruit. Je paard kan er heerlijk van genieten en het is een wat anders dan de stukken appel en wortel die je normaal voert.

Verrassingsappel


Klein maar fijn, dit hapje. Pak een grote appel en snij de bovenkant eraf. Hol de appel vervolgens uit met een mesje of een lepel. De appel kun je nu vullen met ander fruit, zoals banaan, wortel en spruitjes bijvoorbeeld. Kies iets dat je paard lekker vindt. Als de appel vol zit, leg je de bovenkant er weer op en geef je hem aan je viervoeter.

Bron: Bit Magazine