Water
Water

Stallen in South Carolina kampen met overstromingen

Nieuws

De Amerikaanse staat South Carolina kampt met flinke overstromingen. Paardeneigenaren hebben flinke schade geleden, schrijft Horsenation. Ze noemen het een storm die slechts een keer in de duizend jaar voorkomt, in vijf dagen tijd is er ruim zestig centimeter regen gevallen.




[caption id=”attachment_48567” align=”alignright” width=”446”] De paarden van Hannah Bauchat.[/caption]

Rivieren zijn buiten hun oever getreden en dammen zijn gebroken. Wegen, bruggen en snelwegen zijn dichtgegooid. Veertien mensen overleden, veel ervan door auto-ongelukken. Het is inmiddels gestopt met regenen, maar de paardeneigenaren zitten nog steeds met schade.

Sommige paardeneigenaren hebben de deuren van hun stal open gegooid om dieren van andere eigenaren onder te brengen, anderen konden helaas niet worden geëvacueerd. De paarden moesten blijven staan en stonden in de ergste gevallen tot hun buik in het water.

Via GoFundMe wordt nu geld opgehaald om onder andere de stal van Hannah Bauchat te helpen. Haar stal stond op sommige plekken tot een meter onder water. De paarden, koeien, schapen, kippen, honden en katten konden niet worden geëvacueerd en velen ervan zijn verdronken. De paarden stonden dagenlang nog steeds tot hun borst in het water, een urenlange reddingsoperatie faalde.

Op dit moment is het waterniveau aan het dalen, enkele uren geleden schreef Hannah dat de paarden weer op de grond staan. De honden zijn veilig, maar de schapen en koeien zijn nog niet gevonden. Er is hoop dat ze misschien droogte hebben gevonden in de bossen. Als het water verder daalt zullen de paarden worden geëvacueerd.

Klik hier voor de GoFundMe pagina van Hannah. 

Bron: Horsenation
flood