anky van grunsven, dressuur, Salinero, dressuur
anky van grunsven, dressuur, Salinero, dressuur

Bit Buzz: Anky: ‘Het besef kwam pas bij mijn olympisch goud’

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet. Vandaag onder andere: Anky over de betekenis van sportplezier, wedstrijddruk en de rol van ouders, veertig dravers omgekomen door brand en test of jij klikt met je paard.



Achtergrond


Voor Anky van Grunsven heeft plezier in de sport altijd op nummer één gestaan. Tv-Sportplezier sprak met de dressuurkoningin over de betekenis van sportplezier, wedstrijddruk en de rol van ouders. Zo zei ze onder andere: ‘Het besef dat ik kon rijden kwam pas bij mijn tweede olympische goud’. Lees hier het interview.



Nieuws


Door een brand zijn in Canada zijn meer dan veertig dravers omgekomen. De brand brak maandagavond rond elf uur uit in het Classy Lane Training Center. De oorzaak is nog niet bekend. Bekijk hier het filmpje.



Nieuws


Een Shetlandpony en zijn eigenaar zijn weer herenigd dankzij een Facebookpost van de politie die viral ging. De politie trof omstreeks 01.45 uur in Barneveld een Shetlander aan, die stond vastgebonden aan een lantaarnpaal. Toen de politie vervolgens een melding binnenkreeg met een hogere prioriteit, is één van de agenten met het beestje naar het bureau gelopen. Op Facebook deed de politie een oproep of iemand de eigenaar van de pony kende. De post werd veel gedeeld en zodoende is de eigenaar gevonden. Bekijk hier de foto.



Testje


 Klikken jij en je paard? Elke paardenliefhebber kent wel een voorbeeld uit zijn eigen omgeving. Mensen die laaiend enthousiast zijn over hun rijdier, maar waarvan je het paard nog net niet in paniek ziet raken wanneer hij zijn baasje in het vizier krijgt. Wil je weten hoe goed het klikt tussen jou en je favoriete paard? Vul dan deze test in!



Beeld


Dressuurpaarden angstig? Torveslettens Quattro van de Deense dressuuramazone Anna Blomgren in elk geval niet! Op de JBK Horseshow in Odense gaf de combinatie een demonstratie van leeuwenmoed. Torveslettens Quattro gaf geen krimp. Bekijk de spectaculaire video!