Trailer
Trailer

9 Tips voor het vervoeren van je paard

Nieuws

Misschien ben je na de Olympische Spelen weer gemotiveerd om naar wedstrijden te gaan, of ga je gewoon een dagje uit met je paard. In beide gevallen vervoer je je paard vaak met een trailer. Daarom negen tips voor het vervoeren van je paard.



1.


Laat de ramen van je trailer open tijdens het vervoer. Op deze manier komt er frisse lucht in de trailer.

2.


Zet je paard niet direct na het werken in de trailer. Laat hem eerst even afkoelen en wandel wat met hem. Zo kan hij op adem komen en ontspannen, voordat jullie weer vertrekken voor de terugreis.

3.


Controleer of je paard het niet te warm heeft. De temperatuur in trailers loopt vaak snel op. Wanneer je paard het te warm krijgt, is het verstandig hem even uit de trailer te halen en af te laten koelen.

4.


Zorg ervoor dat je altijd water en een emmer bij je hebt. Paarden moeten veel drinken, dus ook tijdens wedstrijddagen. Bied je paard regelmatig wat water aan. Wil hij niet drinken? Een klein beetje appelsap door het water helpt misschien ;) .

5.


Rijd voorzichtig. Wanneer je met een trailer rijdt is het belangrijk om rustig te rijden. Paarden zien bochten of drempels immers niet aankomen. Begin op tijd met afremmen en trek rustig op.

6.


Ben je van plan een lange rit te maken, dan is het verstandig om tussenstops in te plannen. Vervoerd worden in een trailer kost veel energie. Paarden zijn constant bezig met het bijstellen van hun positie. Het beste is om elke vier uur te stoppen en je paard even te laten lopen en grazen. Reis zeker niet langer dan acht uur zonder tussenstop.

7.


Is het niet mogelijk om tijdens zo’n tussenstop je paard uit te laden? Laat hem dan wel even los in de trailer staan en bied hem wat water of hooi vanaf de grond aan. Zo kan hij toch even ontspannen.

8.


Zorg ervoor dat je paard altijd hooi ter beschikking heeft. In een trailer is een hooinet hiervoor vaak de makkelijkste oplossing. Let er wel op dat je deze veilig ophangt. Je paard moet niet met zijn hoef bij het net kunnen, zo voorkom je dat hij per ongeluk vast komt te zitten.

9.


Vergeet niet het paspoort van je paard mee te nemen. Wanneer je je paard vervoerd ben je verplicht deze bij je te hebben. Denk natuurlijk ook aan de papieren van je trailer en auto.

 Bron: Equo