141215181_ABFweb
141215181_ABFweb

10 types die je tegenkomt op je paardensportvereniging

Nieuws

Rijd jij ook op een paardensportvereniging? Dan komen deze types mensen je vast bekend voor! Het clublid dat altijd aan het werk is voor de vereniging of het lid dat zo uit de nieuwste editie van Bit Mode komt gewandeld. Welke herken jij?



Het ik-ben-een-vrijwilligersinstantie lid


Deze persoon doet ontzettend veel voor de vereniging. Wedstrijden organiseren, springbalken schilderen en de kantine opruimen. Niks is deze persoon te gek. Het grappige is dat je deze persoon vaak weinig zelf op de vereniging zult zien rijden.

Het ik-ben-een-sponsor lid


Dit is de persoon die op de ledenlijst staat, maar die niemand eigenlijk kent. Slechts een aantal keer per jaar komt deze persoon rijden, maar toch zegt hij/zij de contributie niet op.

Het ik-heb-echt-geen-tijd-om-hulpdiensten-te-draaien lid


Deze persoon rijdt bijna elke dag en start vaak op wedstrijd, maar als er gevraagd wordt om een hulpdienst te draaien, heeft hij nooit tijd.

Het help-mijn-paard-is-gek lid


Als dit verenigingslid aan het rijden, is moet iedereen muisstil zijn en minimaal tien meter afstand houden. Dit lid denkt dat zijn paard alle kanten op springt, terwijl het een paard is dat stiekem helemaal niks doet.

Het ik-blijf-toch-wel-zitten lid


Dit clublid is de gekste paarden gewend en zit een rodeo uit alsof hij vastgelijmd zit aan zijn zadel. Is je paard een beetje fris? Dan helpt dit verenigingslid je graag.

Het de-beste-stuurlui-staan-al-wal lid


Deze persoon zit altijd naast de bakrand. Als je geluk hebt, geeft hij/zij goedbedoeld advies. Heb je het minder getroffen dan praat hij/zij vooral tegen anderen over de slechte punten in jouw training. Zelf zie je dit lid bijna nooit te paard.

Het ik-probeer-alles lid


Dit clublid is ontzettend fanatiek maar weet niet zo goed hoe hij zijn doelen moet bereiken. Dan weer oefent dit lid een week lang alleen maar springparcoursjes en dan weer een week vrijheidsdressuur. Ook het aantal verschillende instructeurs is niet meer op twee handen te tellen.

Het in-stijl-te-paard lid


Het paard rondom in de gekleurde bandages met een bijpassend dekje en shirtje. Dit verenigingslid zul je nooit in een oude rijbroek spotten en ziet er altijd uit of ze model heeft gestaan in de laatste uitgave van Bit Mode.

Het stiekem-rijd-ik-veel-liever-in-het-bos lid


Dit clublid verplicht zichzelf om af en toe eens in de bak te rijden of een dressuurles mee te doen. Maar stiekem vindt dit lid buitenrijden veel leuker en heeft hij/zij het na tien minuten eigenlijk wel weer gezien in de bak

Het ik-ben-Anky lid


Voor niemand gaat dit lid aan de kant. Gooi de rijbaanregels maar weg, deze persoon neemt altijd voorrang. Zijn er wedstrijden? Dan staat er een heel team aan de kant met grooms & een instructeur en houden zij met niemand rekening. Dit lid denkt dat hij/zij de nieuwe Anky is. Helaas zijn de resultaten er echter nog niet.

Bron: Bitmagazine.nl