paard-en-hond
paard-en-hond

Waarom een paard beter is dan een kat, hond of konijn

Nieuws

Zelf ben je natuurlijk allang overtuigd van het feit dat een paard of pony het allerbeste huisdier is dat je maar kunt wensen, maar misschien hebben de mensen in je omgeving hier nog wat bewijs voor nodig. In dat geval kun je deze redenen gebruiken om ze ervan te overtuigen dat een paard toch echt beter is dan een kat, hond of konijn!




  1. Een paard zal je niet midden in de nacht wakker maken door miauwend rondjes te draaien op je bed omdat hij honger heeft.

  2. In tegenstelling tot een hond zal een paard je niet gefixeerd aan blijven staren totdat je eindelijk die bal gooit – voor de honderdste keer binnen één uur…

  3. Je paard zal niet je kerstboom in proberen te klimmen, om vervolgens alle ballen eruit te meppen en de hele boom neer te halen.

  4. Een paard krabt niet. Dat hij met zijn hoeven eigenlijk nog veel meer schade aan kan richten vergeten we voor het gemak maar even…

  5. Als je je paard buiten zet, blijft hij niet bij het hek staan nadenken of hij wel echt naar buiten wil, om vervolgens aan het hek te blijven krabben totdat je hem weer binnenlaat.

  6. Paardenvoer ruikt lekker, in tegenstelling tot honden- en kattenvoer…

  7. De paardenstal en paddock hoef je niet per millimeter te verstevigen met kippengaas om ontsnappingspogingen te voorkomen.

  8. Een paard bemoeit zich niet met jouw pogingen om een heerlijk driegangendiner te bereiden voor je schoonouders, om vervolgens je bank open te rijten omdat je hem hebt opgesloten in de huiskamer zodat je eindelijk de keuken voor jezelf had.

  9. Een paard laat geen cadeautjes achter zoals dode vogels of half uitgekauwde muizen.

  10. Heb je weleens op een hond, kat of konijn proberen te rijden? Precies, geen aanrader…


Lees hier over de verschillen en overeenkomsten tussen paarden en honden!

Bron: Bitmagazine.nl, gebaseerd op een artikel van Horse & Hound