160225032_ABFweb
160225032_ABFweb

Wanneer je de manege weer gaat waarderen

Nieuws

Toen we nog klein waren was de manege fantastisch, maar zodra we ouder werden ging de manege vervelen. Je was voor je gevoel uitgeleerd en op zoek naar meer uitdaging. Vaak kwam er dan een (verzorg)pony of paard. Nu je het met studie/werk een stuk drukker hebt, begint de manege weer te lonken..


De manege is ook gewoon super leuk, je hebt er hele fijne herinneringen aan. Zo lang mogelijk je paardenkleren aanhouden thuis en daarna weer een week(!) lang wachten op de volgende les. En ondertussen hopen dat je de volgende les weer op je lievelingspony zou mogen rijden.

Als volwassene is de manege ook weer aantrekkelijk en wel om deze redenen:


  • Gezelligheid




Na jaren ‘voor jezelf’ gereden te hebben, ben je wel toe aan gezelligheid. Het is ook goed als stok achter de deur wanneer je geen zin hebt, je lesgenootjes wachten op je. En de volgende les is pas weer over een week.


  • Springen




Springen vond je met de pony’s altijd super leuk, maar toen werden de hindernissen nog voor je op- en afgebouwd. Helaas heb je de laatste jaren maar weinig gesprongen. Wanneer je uit je werk nog  je (verzorg)paard ging trainen, was er geen tijd (en zin) om een parcours te bouwen. Nu mag je weer lekker springen in de lessen en samen met je lesgenootjes bouw je op en af.


  • Afwisseling




Soms ging je eigen training vervelen en was je blij dat je weer eens les had. Nu heb je iedere week les en bedenkt de instructeur alle oefeningen voor je. Goed om je geheugen weer even op te frissen, je kunt je weer vastbijten in allerlei leuke oefeningen!


  • Feedback




Op de manege heeft iedereen wel wat te zeggen, je ontvangt dus een heleboel feedback. Inmiddels ben je volwassen en weet je hoe je hiermee om kunt gaan. Zo leer je alleen maar meer!


  • Uitdaging




Je eigen (verzorg)paard was een makkie geworden, opstappen en wegrijden. Je wist waar alle knoppen zaten en jullie konden lezen en schrijven samen. Nu moet je iedere week weer een nieuw paard overtuigen om samen met jou tot het beste resultaat te komen tijdens de lessen. Dat is nog best lastig..


  • Allround




Doordat je niet meer alleen dressuur oefent, maar ook springen, behendigheid en op sommige maneges zelfs buitenritten en cross mag rijden, word je een allround ruiter. En naast de verschillende disciplines rijd je ook nog eens iedere week op een ander paard, je wordt een super handige ruiter!

Lees hier waarom ieder kind op een manege zou moeten opgroeien. 

Bron: Bitmagazine.nl