IMG-20200718-WA0005
IMG-20200718-WA0005

Vijfjarige Emma Jolie en Shet Goofy leggen 10 km succesvol af voor KiKa

Welzijn

Vorige week zaterdag 18 juli heeft Emma Jolie op haar Shetlander Goofy een rit van 10 kilometer gemaakt om geld op te halen voor KiKa. Haar moeder Anoeska Majoor neemt je mee in het verloop van de rit en vertelt hoe Emma Jolie de rit beleefde. 

Daarnaast lees je meer over de succesvolle crowdfunding voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en waar bij KiKa het opgehaalde bedrag aan ten goede komt.

Vroeg naar stal en alle andere voorbereidingen

Anoeska Majoor: “Deze rit voor KiKa was voor Emma Jolie de start van haar zomervakantie, maar van uitslapen op de eerste vakantiedag was geen sprake. We zijn vroeg naar stal gegaan om te zorgen dat Goofy er piekfijn uitzag; Emma Jolie heeft de staart en manen van Goofy met glitter versierd en hem goed gepoetst. Eveneens droeg Goofy z’n hoefschoenen en oranje zadeldek, waarbij die laatste paste bij het oranje T-shirt en de rijbroek met oranje accent van Emma Jolie. Toen amazone en pony gereed waren, zijn we met de trailer naar de startlocatie van de rit gereden. Die start hebben we bij aankomst versierd met vlaggen.”Van start gaan!

“De start was om 11:00 uur precies, waarbij er tot onze verrassing drie fotografen aanwezig waren. Na leuke foto’s gemaakt te hebben, was dan toch echt het moment daar; de rit begon. Als ouders sprongen we gelijk op onze fiets en gingen we ter begeleiding van Emma Jolie mee.

10 kilometer te paard

“De flow bij ons alledrie zat er meteen goed in. Met een lekker tempo, afwisselingen in het rijden van de gangen en goed weer ging het rijden ‘s ochtends voorspoedig. Wel waren er in de ochtend twee net wat spannendere momenten op de route. Eentje wisten we al, want dit was het oversteken van de spoorweg. Maar, Goofy is niet snel onder de indruk van groot verkeer en bleef heel kalm. Ook bij de sportwagens, die met 90 km per uur langskwamen scheuren, bleef hij rustig.”

“Na 6,5 kilometer, iets over de helft dus al, pauzeerden we bij een speelplaats in het bos. Het was voor Emma Jolie even fijn dat ze kon spelen, maar uiteraard klom ze ook weer vol zin op Goofy voor het vervolg. De rit in de middag verliep verder vlekkeloos en bijna geheel volgens schema. We zijn uiteindelijk slechts tien minuten later dan verwacht gefinisht, dit was om 14:10 uur.”Referenties naar KiKa tijdens de rit

“In de rit waren er twee referenties naar KiKa gemaakt. De allereerste is dat Emma Jolie alle namen van donateurs bij de crowdfunding op een lijst geschreven had. Symbolisch reden zo alle donateurs mee. Een tweede referentie zat in de markeringen van de route; die werd met poppetjes aangeven.”

Finishen, de cheque uitreiken & pizza

“Om bij de finish te komen, die bij de Kuil van Kasteel Drakensteyn lag, reden we vanaf een heuvel omlaag. Door dit hoogteverschil zagen we al dat er heel veel mensen ons stonden op te wachten. Dit was leuk, onverwacht en Emma Jolie werd er een beetje verlegen van. Maar, toen ze haar juffrouw, oma, opa en beste vriendin zag, was dat natuurlijk wel heel speciaal en al snel was de verlegenheid over.”

“Na het finishen, volgde er nog een officieel moment; het uitreiken van de cheque aan de ambassadeur van KiKa. Dit ging, vanwege het coronavirus, op gepaste afstand met een extra grote cheque om de 1,5 meter afstand te waarborgen. Op de cheque mochten we het het mooie bedrag van € 1.815 schrijven.”

“Ter afsluiting van een hele mooie, maar ook wel een tikje vermoeiende dag, lag Emma Jolie uiteindelijk uitgestrekt in het gras met een stuk pizza. De spontane komst van pizzabus Mrs. Italy was ook zeker een smakelijke en aangename verrassing bij de finish.”


Crowdfunding; nog 1 week!

“De droom van Emma Jolie om een bedrag van € 1.000 op te halen voor KiKa is méér dan uitgekomen. Ze gaat nu al zelfs bijna voor het vierdubbele, dus dat is echt geweldig en boven verwachting. We bedanken hierbij graag iedereen, dus ook alle Bit-lezers die al gedoneerd hebben. Het bedrag waar Emma Jolie nu opstaat, is € 3.960,49, maar de teller loopt nog steeds door! Doneren voor deze crowdfundingsactie is namelijk nog 1 week mogelijk, via: https://www.actievoorkika.nl/emma-jolie-10-km-te-paard-voor-kika.

Waar gaat het geld naartoe?

“Het geld komt volledig ten goede van KiKa. Nu herstellen en genezen zo’n 75% van de kinderen die kanker krijgen. Dit is volgens KiKa nog veel te weinig. Ze willen kinderen kankervrij krijgen en daarom verrichten ze volop onderzoek. Kortom: het opgehaalde geld gaat dus naar meer genezing onder kinderen met kanker.”

Bron: Bit & Cap

IMG-20200720-WA0000
IMG-20200721-WA0001
IMG-20200721-WA0002
IMG-20200721-WA0003
IMG-20200721-WA0004
IMG-20200721-WA0005
IMG-20200721-WA0006
IMG-20200721-WA0007
IMG-20200721-WA0007-1