Afbeelding

Blij met bacteriën! GRATIS webinar op dinsdag 12 maart

Welzijn Verzorging Veterinair

Bacteriën dragen zorg voor ons, maar dragen wij ook zorg voor hen?

In de darmen van paarden bevindt zich een overvloed aan bacteriën, virussen, gisten en schimmels die een cruciale rol spelen in het welzijn van onze geliefde viervoeters. Ze dragen bij aan het behoud van een gezonde darmwand en versterken het afweersysteem. Een sleutelrol in dit proces wordt gespeeld door pre- en probiotica, die essentieel zijn voor het handhaven van een goede gezondheid.

De voedingsexperts van Cavalor ontvangen regelmatig vragen als:

  • Mijn paard krijgt veel eten, maar ik krijg hem niet op gewicht, hoe los ik dat op?
  • Waarom ziet mijn paard er dof uit en hoe kan ik zijn glans herstellen?
  • Mijn paard heeft vaak last van mok, hoe komt dat?
  • Mijn paard komt maar niet van zijn schimmelinfectie af, wat doe ik hieraan?

Vragen die jij vast en zeker herkent! Echte gezondheid komt van binnenuit en we kunnen daarbij het belang van vezels niet genoeg benadrukken. Wil jij je paard van binnenuit ondersteunen voor een betere gezondheid, herstel na ziekte of om de prestaties te verbeteren? Kijk op dinsdag 12 maart om 19.30u mee naar het gratis webinar, aangeboden door Cavalor. Je kunt je hier aanmelden.

Experts aan tafel

Tijdens dit webinar gaan we in gesprek met Marie-Céline Hottat, een expert op het gebied van het spijsverteringssysteem van paarden aan de Universiteit Gent, en Fien Demeyere, voedingsspecialist bij Cavalor. Fien, bekend van eerdere webinars, voorziet dagelijks paardeneigenaren van voedingsadvies en zal samen met Marie-Céline de gestelde vragen beantwoorden, waarbij ze hun diepgaande kennis en ervaring over pre- en probiotica delen.

In de praktijk

Daarnaast brengen we een bezoekje aan Dressuurstal Het Meerdaalhof, waar ze hun geheimen delen over hoe ze hun paarden van binnenuit gezond houden en laten stralen aan de buitenkant.

Wil jij meer weten over:

  • Hoe je de darmgezondheid van je paard op peil houdt?
  • Hoe je je paard op gewicht houdt?
  • Hoe je je paard weer kan laten glanzen?
  • Wat je kan doen tegen een schimmelinfectie?
  • En wat je kunt doen als je paard gevoelig is voor mok?

Schrijf je dan nu in voor het webinar! Onder de kijkers van het webinar worden 5 Cavalor musthave pakketten ter waarde van €100,- verloot. Zo kun je er zeker van zijn dat jouw paard straalt van gezondheid!

Kun je niet op 12 maart, maar ben je wel geïnteresseerd in dit onderwerp? Schrijf je dan ook in: je ontvangt altijd een terugkijklink.