-

Sectorraad Paarden presenteert Paardenwelzijnscheck

Jessica Pijlman

Vanmiddag tijdens de najaarsdag van de Groep Geneeskunde Paard op Jumping Indoor Maastricht is de Paardenwelzijnscheck gepresenteerd. Voorafgaand aan de officiële presentatie van de Paardenwelzijnscheck hield Drs. Peter Wiemer, paardendierenarts en lid van de werkgroep welzijn van de Sectorraad Paarden, een lezing over de totstandkoming en achtergronden van de Paardenwelzijnscheck. Daarna is de check ‘gelanceerd’ door para-dressuuramazone Rixt van der Horst.

Sinds 14 november is de nieuwe website www.paardenwelzijnscheck.nl online. De website is ontwikkeld om de kennis over paardenwelzijn bij alle paardenhouders in Nederland verder te vergroten. Door middel van het beantwoorden van de vragen wordt een indruk verkregen over de relevante parameters voor de beoordeling van het welzijn van het paard. Na het invullen van de check volgt een rapport met tips en adviezen. Deze zijn wetenschappelijk onderbouwd en na te lezen.

De Paardenwelzijnscheck is een initiatief van de samenwerkende partijen in de Sectorraad Paarden. De informatie in de Paardenwelzijnscheck is tot stand gekomen in een samenwerking met de Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht. In het streven naar de verbetering van paardenwelzijn werkt de Sectorraad Paarden aan bewustwording en vergroting van kennis bij paardenhouders. De Paardenwelzijnscheck is een logisch vervolg op de twaalf richtlijnen voor paardenwelzijn en de Gids voor Goede Praktijken.Alle dierenartsen, hoefsmeden, gebitsverzorgers, paardenfysiotherapeuten en zadelmakers aangesloten bij de FNHO en SRP ontvangen aankomende week een promotiepakket. Zij spelen een belangrijke rol in het streven van de Sectorraad Paarden om paardenhouders meer bewust te maken van paardenwelzijn. Zij ontmoeten de paardenhouders dagelijks in hun praktijk en kunnen hen attenderen en enthousiast maken.

Heb jij de check al ingevuld op www.paardenwelzijnscheck.nl, wat vind je ervan?

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant