-

Partij voor de Dieren: ‘Werkregels voor koetspaarden’

Frank Sorge

Als het aan de Amsterdamse fractie van de Partij voor de Dieren ligt, komen er regels voor het inzetten van koetspaarden. Er zouden afspraken, ofwel een CAO, voor deze dieren moeten komen, omdat ze het soms zwaar te verduren zouden hebben. In Amsterdam rijden koetsjes waarmee rondritten voor toeristen worden gemaakt.

Een aantal regels die er volgens de fractievoorzitter, Johnas van Lammeren, zouden moeten komen:

1. Maximumtemperatuur

De Partij voor de Dieren wil dat er gelet moet worden op de temperatuur en wil een maximum instellen waarbij paarden nog mogen werken. Zo zouden de paarden ’s zomers makkelijk oververhit raken en ’s winters uitglijden op de gladde straat.

2. Belasting

Het maximale te trekken gewicht moet worden vastgelegd.3. Werkuren en pauzes

Er moeten richtlijnen komen  voor het aantal werkuren en rusttijden.

Welzijnseisen

In Amsterdam rijden ongeveer tien tot twintig toeristenkoetsen rond, meldt Het Parool. ‘Andere steden, zoals New York, zouden volgens de partij al wel regels hebben voor de omstandigheden van de paarden’, is te lezen in de Amsterdamse krant. Bij de Partij voor de Dieren komen volgens Van Lammeren veel meldingen van ongeruste Amsterdammers binnen op een warme zomerdag. De partij wil dat het Amsterdamse college met dierenartsen overlegt over de welzijnseisen.

Bron: RTL Nieuws, Het Parool.

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant