-

Ontlaad je hooggevoelige paard met magneten

Frank Sorge

Het hebben van een hooggevoelig paard is aan de ene kant een zegen. Hij reageert op minimale signalen en pikt nieuwe oefeningen erg snel op. Aan de andere kant kun je je paard ongetwijfeld regelmatig achter het behang plakken. Heb je daarom al eens overwogen om een magneten te proberen? Specialist op dit gebied, Piet van der Vlist, vertelt waarom.

Je hooggevoelige paard helpen ontstressen met behulp van magneten, wat moet je daar nu van denken? Is het iets zweverigs, of werkt het echt? En hoe werkt het dan precies? Nu is de aarde van zichzelf al één grote magneet. Door de zwaartekracht wordt alles wat zich op de aarde begeeft naar beneden getrokken. Het magnetisch veld dat rondom de aarde ligt, ligt ook rondom een deel van het heelal. Tot dusver klinkt het logisch, toch?

Kalmerende werking

Piet van der Vlist geeft aan: “Net als bij mensen (en vooral kinderen) kunnen magneetsieraden bij hooggevoelige paarden een kalmerende werking hebben.” Ze reageren er bijvoorbeeld heftig op wanneer je zelf niet goed in je vel zit, zijn sneller van slag wanneer je ze met te veel druk corrigeert of reageren op het minste of geringste dat er in hun buurt gebeurt. Niet alleen voor de ruiter kan het lastig zijn om met zo’n paard om te gaan, maar ook voor het paard zelf is hooggevoelig zijn lastig. Hooggevoelige paarden raken snel hun energie kwijt. Ze gaan op een inefficiënte manier met hun energie om. Magneten zorgen ervoor dat het paard beter zijn energie bij zich kan houden en daardoor minder snel uit balans raakt.  Het uit balans zijn van een paard kan bijdragen aan een verminderde psychische gesteldheid, waaronder angst. Ook is stress, waar hooggevoelige paarden snel last van hebben, van negatieve invloed op de lichamelijke gesteldheid.

Zo werkt een magneet

“Magneten verbeteren de bloedcirculatie en verhogen de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de individuele cellen. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd op natuurlijke wijze. Simpel gezegd neemt het bloed de energie op die de magneet uitstraalt. Deze energie komt in de bloedbaan en geeft de rode bloedlichaampjes een energie boost. De rode bloedcellen kunnen weer volledig los stromen in de bloedbaan. En door hun hernieuwde energie zijn ze weer beter in staat zuurstof op te nemen en afvalstoffen af te scheiden.”

Hoe gebruik je een magneetsieraad?

Magneten voor paarden zijn verkrijgbaar in de vorm van speciale sieraden, zoals in de vorm van een hoefijzertje. Aan één zo’n magneetje heeft je paard genoeg. Aan het hoefijzertje zit een pinnetje die je door één van de gaatjes van het halster kunt steken. Aan de achterzijde zet je het vervolgens vast met een moertje. Draai het wel goed vast, want het zou jammer zijn als je paard het in het land of in zijn stal kwijt raakt. Piet raadt het wel aan om het halster niet dag en nacht om te laten, omdat magneten een stimulerende werking hebben en moeheid wordt tegen gegaan.

Energetisch geladen water drinken

Of je zo’n magneetsieraad ook aan het hoofdstel kunt bevestigen? Piet zegt dat dat lastiger is. Voor een optimale werking dienen ze maximaal 6 centimeter van de huid af gedragen te worden. Behalve bevestiging aan het halster, zijn er ook speciale magneten die je in de waterbak kunt leggen. Het water ioniseert dan, wat betekent dat het water energetisch geladen wordt. Kunnen deze magneetstenen niet per ongeluk worden ingeslikt? Nee, volgens Piet zijn magneetstenen daarvoor gelukkig te groot.

Wil je de werking van magneten zelf eens ontdekken als hooggevoelige ruiter? Je kunt bij de Action voor een paar cent schoolbordmagneten kopen die nagenoeg dezelfde eigenschappen hebben, al kan de werking daarvan iets minder zijn dan van een magneetsieraad. Plaats er één in beide broekzakken en ervaar het zelf.

Lees ook: Hooggevoelig in de paardenwereld

Bron: Bit Magazine

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant