-

Bit Kennisevent: No hoof, no horse

Het is een eeuwige discussie: wel of geen hoefijzers? Traditionele hoefsmid of natuurlijk bekapper? Wat heeft jouw paard qua hoefzorg nodig? Ben je dan beter af bij een bekapper of hoefsmid? En waarom eigenlijk? Dit alles leer je tijdens het Bit Kennisevent!

Een hoef is een bijzondere vorm van huid. Het bestaat namelijk uit verhoornde cellen. Een hoef kun je vergelijken met een nagel van andere zoogdieren. Door de hoef op te tillen en weer neer te zetten wordt het bloed in de hoef en het onderbeen rondgepompt. Dit heet het hoefmechanisme.

Linksboven: Bram de Langen – rechtsboven: Berni Prins – onder: Klaas Feuth.

Hoefbekapper & hoefsmid

Op zaterdag 30 maart bij De Paardenkamp in Soest komen hoefspecialist/natuurlijk bekapper Klaas Feuth, hoefsmid Bram de Langen en hoefsmid Berni Prins namens de NVvH naar het Bit Kennisevent. Door hun jarenlange ervaring kunnen zij jou alles vertellen over de hoeven van een paard. Tevens gaan zij het gesprek met elkaar aan over traditionele hoefverzorging en natuurlijk bekappen.

Hoefspecialist Klaas Feuth is hoefspecialist en professioneel bekapper. Hij runt een hoefrevalidatiefaciliteit in Reek. Door zijn jarenlange ervaring kent hij alle ins en outs van de (probleem)paardenhoef.

Hoefspecialist Klaas Feuth:

Een eerste vereiste voor het in balans laten lopen van een paard, of dat nou een sport- of recreatiepaard is, is een goede bekapping

Ook bij gediplomeerd hoefsmid Bram de Langen zit de kennis en kunde in hart en nieren. Hij is de oprichter van Hoef Vitaal en heeft menig hoef van paarden vakkundig verbeterd.

Bram de Langen van Hoef Vitaal:

Een belangrijk uitgangspunt van Hoef Vitaal is een evenwichtig gevormde hoef met een gelijkmatige drukverdeling

Hoefsmid Berni Prins heeft na het behalen van zijn diploma in 2002 verschillende verdiepingsstages en (bij)scholingen gedaan in binnen- en buitenland. In 2014 is hij toegetreden tot het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden en is hij namens de vereniging verantwoordelijk voor het onderwijs en de examinering.

Hoefsmid Berni Prins namens Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden

Het leuke van mijn vak is dat ik er aan kan bijdragen dat jij samen met je paard of pony kunt genieten! Of het nu gaat om het rijden van wedstrijden of recreatief gebruik, dat je paard comfortabel kan lopen is een voorwaarde om er samen plezier in te hebben.

Zij gaan tijdens het Bit kennisevent het gesprek met elkaar aan en discussiëren over bekappen, beslaan en kunde rondom paardenhoeven.

Inschrijven

Wil jij ook alles weten over hoe jij jouw paard het beste op zijn hoeven kan laten staan? Schrijf je dan snel in via een van onderstaande buttons!

Locatie

Het Bit Kennisevent vindt plaats bij Boerderij Het Gagelgat, onderdeel van De Paardenkamp, in Soest.

Boerderij Het Gagelgat, De Paardenkamp, Birkstraat 107, Soest.

Bron: De Paardenkamp

Kosten

Abonnees van Bit profiteren van 50% korting met hun abonneenummer. Niet-abonnees betalen de reguliere prijs. Wil jij nou ook nog die 50% korting? Word dan gauw abonnee!

Abonnees: € 25
Niet-abonnees: € 50

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant