-

Gratis webinar: Leer problemen bij je paard herkennen & voorkomen

Shutterstock

Ontwormen, wel of niet vaccineren en je paard registeren. Optimaliseer het management rond je paard met behulp van je dierenarts en de Anymal app van de Gezondheidsdienst Dieren (GD). Meer weten over deze kwestie? Volg 20 april om 20 uur het gratis webinar over deze thema’s. Meld je hier gelijk aan!

​​​​​​​Voorkomen is beter dan genezen. Daarvoor is het van cruciaal belang om je paard te kennen. Wanneer zit hij niet lekker in zijn vel? Wat is de kerntemperatuur van je paard? Hoe ziet zijn voedings- en vaccinatieschema eruit? Al deze notities helpen om het management van je paard in beeld te brengen en te optimaliseren.

Registratiesysteem

Sinds vorig jaar is er een app waar je dit allemaal in kwijt kunt voor je paarden, maar ook voor je andere dieren. De Anymal app voorziet in een eenvoudig registratiesysteem, waarin je alles over de gezondheid van je paard kwijt kunt en met één druk op de knop bij de hand hebt.

Anymal app

Denk aan een agenda voor de hoefsmid, het ontwormen, vaccineren, compleet met reminders zodat je niets vergeet. Maar ook de I&R registratie die vanaf 21 april 2021 verplicht is, regel je eenvoudig via deze app. Dierenwelzijn staat bij de GD voorop. En dat is precies de reden waarom deze app is ontworpen. Maar welzijn bestaat uit meer dan enkel registreren, plannen en monitoren. Anymal wil je ook helpen bij het vergroten van je kennis over de gezondheid van je paard.

Gratis webinar

In het webinar van 20 april a.s. vertellen dierenarts Toine Cruijsen, dierenarts Iris van Gulik en Harmke Schrijver van Horse & Habitat je meer over actuele thema’s. We gaan het eerst hebben over vaccineren. Waarom zou je jouw paard vaccineren en waartegen? Iris geeft daarna tekst en uitleg over het ontwormen en standafwijkingen bij veulens en tot slot zal Harmke Schrijver het nut en de noodzaak toelichten van het registreren van je paard.

De functionaliteiten van de Anymal app komen bij al deze onderwerpen ter sprake. Download hier de app!Meld je hier aan voor het gratis webinar op 20 april

(Anymal is een 100% dochter van de Royal GD- Gezondheidsdienst voor Dieren)

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!