-

Eigenaresse doet afstand van 71 verwaarloosde paarden

Stacey Wigmore

De eigenaresse van Peaceable Farm in de Amerikaanse staat Virginia heeft 71 van haar paarden overgedragen aan de lokale autoriteiten. Daarbij deed ze ook afstand van 28 katten en zeven honden.

Verwaarlozing

De politie van Orange County kwam bij  de Peaceable Farm terecht naar aanleiding van klachten uit de omgeving en een online petitie die door 6300 mensen is ondertekend. Bij een huiszoeking op het terrein werden bijna honderd verwaarloosde, uitgemergelde en zieke paarden aangetroffen.  Een team van dierenartsen is drie dagen lang bezig geweest om de conditie van elk dier te evalueren.

De wetten van de staat schrijven voor dat een dier pas in beslag genomen mag worden als het is achtergelaten, wordt mishandeld of in direct levensgevaar is; criteria waar volgens de dienstdoende sheriff het grootste deel van de paarden aan voldeed. Vijf paarden werden ter plekke uit hun lijden verlost. Op het terrein werden zeven paarden aangetroffen die al waren overleden. In overleg met de eigenaresse werd besloten de meest hulpbehoevende dieren over te dragen aan lokale dierenbeschermingsorganisaties.Verdere maatregelen

De eigenaresse mag de overgebleven 18 paarden, twee ezels, een stier en verschillende katten voorlopig houden, maar de toestand van deze dieren wordt wel nauwlettend in de gaten gehouden.

Volgens officier van justitie Diana Wheeler zullen de achtergebleven dieren ook worden overgedragen aan de dierenbescherming als hun gezondheid niet verbetert. “Het is frustrerend om te weten dat er dieren op de boerderij achterblijven, maar we werken nauw samen met de politie om ervoor te zorgen dat alle maatregelen worden genomen om de dieren te beschermen. Zodra de medische informatie en andere rapporten over de dieren voltooid zijn, kunnen we gaan bepalen welke verdere stappen er in deze zaak genomen moeten worden.”

Donaties

Zes verschillende dierenbeschermingsorganisaties hebben zich over de verwaarloosde paarden, katten en honden ontfermd. Om de verzorging van de dieren te bekostigen, is een online donatieprogramma gestart.

Bekijk hier een reportage over de reddingsorganisatie die een groot deel van de paarden van Peaceable Farm heeft opgevangen.

Bron: Horsetalk/NBC

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant