-

Amazone bindt tong van paard vast aan bit

Arnd Bronkhorst

Een Duitse dressuuramazone bond de tong van haar paard vast aan het bit, omdat het dier weleens zijn tong uitstak tijdens de proef en een hogere klassering hierdoor uitbleef. Tijdens een gebitscontrole op een wedstrijd in Dallgow viel Franziska E. door de mand, zo meldt de Duitse krant Märkische Oderzeitung

De plaatselijke paardensportvereniging Berlin-Brandenburg (LPBB) zal de zaak onderzoeken. De amazone zal hier niet ongestraft mee wegkomen als het resultaat van het onderzoek negatief voor haar uitvalt, geeft de vereniging aan.

Aangeklaagd

Het is tevens mogelijk dat deze zaak naar de Duitse paardensportbond (FN) gaat, gezien de dressuuramazone wedstrijdreglementen heeft overtreden. Het welzijn van haar paard is daarbij in het geding gekomen. Voor deze actie kan de amazone, die werkzaam is bij een stal in Barnin, worden aangeklaagd.

Welzijn in het geding

Franziska E. wil niet reageren op de beschuldigingen. Mogelijk wordt ze ook uit haar club RV. Eichkamp Berlin gezet. Gevallen van deze ernst komen in Duitsland twee tot drie keer per jaar voor. Niet alleen in Duitsland vinden dit soort gebeurtenissen plaats, wereldwijd zijn er gevallen bekend waarbij het welzijn van het paard in het geding komt tijdens wedstrijden of trainingen.

Bron: MOZ / Horses 

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!