-

Kerstkrans DIY: Kerstdiner voor paarden

Frank Sorge

Met kerst wordt er meestal van alles uit de kast gehaald om er een gezellige en lekkere tijd van te maken met familie en vrienden. De een haalt de gourmetplaat van zolder, terwijl de ander in de keuken een driegangenmenu aan het voorbereiden is. Kortom, voor de meesten er is veel gezelligheid, familie, en veel lekker eten. Maar krijgt jouw paard ook iets lekkers met kerst? Met deze kerst DIY kun je een lekkere, fruitige kerstkrans maken om ook hen een speciale kerst te bezorgen.

Kerstkrans

Wil je een fruitige kerstkrans maken voor jouw paarden? Dan is dit simpele gerecht een leuke manier op iets speciaals te geven aan jouw paarden met kerstmis.
Ingrediënten:

– 3 appels
– 2 boterhammen
– 1 winterpeen

De hoeveelheid aan ingrediënt voor dit recept hangt ervan af voor hoeveel paarden je het maakt. Je kunt dus uiteraard meer of minder ingrediënten gebruiken.

Stap 1

Snijd alle appels in partjes en de wortel in plakjes.

Stap 2

Maak vervolgens van de wortelplakjes een ronde cirkel, door ze een beetje te laten overlappen. In dit geval zijn ze op een grote ronde houten plank gelegd, maar je kunt hiervoor uiteraard ook iets anders gebruiken zoals een plaat of bord.

Stap 3

Vervolgens doe je hetzelfde met de appelpartjes. Maak hiervan een cirkel die een beetje overlapt met de cirkel van worteltjes.

Stap 4

De krans is nu bijna af! Voor een leuke finishing touch kun je met kerst uitdrukvormpjes, figuurtjes uit het brood drukken. Hier kun je vervolgens de krans mee versieren.
En klaar is je krans!

Natuurlijk kun je jouw paard ook gewoon lekker verwennen door hem wat lekkernijen te geven in een emmer of uit de hand. Dat is voor een paard al een feestje op zich.

Wil je jouw paard andere snacks geven? Bekijk dan welke snacks veilig zijn voor jouw paard en welke niet.

Bron: Bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant