120508496_ABFweb
120508496_ABFweb

Kampioenspony gaat na 18 jaar met pensioen

Nieuws

Groot is-ie niet, maar een echte kampioen is-ie wel! En nu gaat-ie met pensioen. Na 18 jaar.



Eerste race


Eastlands Mighty Mark liep zijn eerste race in 1997. Met Kelly Harrison, die later professioneel jockey werd. De kleine Shetlandpony heeft de afgelopen 17 jaar elk jaar meegedaan met de Shetland pony Grand National in de Londen Olympia. Eastlands Might Mark staat bekend als ‘strijdlustig ventje’. Hij reed met verschillende kleine jockeys naar de overwinning.

Leermeester


Deze Shetlander heeft zoveel mensen leren rijden, zegt zijn baasje Karen Nixon uit Yorkshire. Ze kreeg hem toen-ie drie jaar was. Helemaal groen. Hij kwam met negen andere pony’s uit Schotland en zijn baasje vertelde dat hij de enige was met wie ze niets aan kon. Als er een kindje op z’n rug klom, ging-ie liggen.

Held


Karen hield vol en een nieuwe nationale held was geboren. Toch hield de Shet in het begin nog wel z’n streken. Z’n baasje vertelt dat hij in zijn beginjaren achterstevoren bij de start moest staan, omdat hij zijn ruitertje er anders voor de start al vanaf zou gooien. Boef!

21 jaar


Mighty Mark heeft nu de respectabele leeftijd van 21 jaar bereikt. Maandag loopt hij zijn laatste wedstrijd. Met als jockey de 10-jarige Charlotte, de dochter van Karen. Het zal haar eerste wedstrijd zijn en zijn laatste. De opbrengsten van de Grand National waar ze van start gaan, worden aan een goed doel geschonken. Mooi, toch?

Foto’s van Might Mark kun je hier bekijken.


Bron: Horseandhound.co.uk.
120508496_ABFweb