-

Deze lifehacks veranderen jouw leven

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Onderstaande lifehacks kunnen jouw leven op stal een stuk eenvoudiger en nog leuker maken.

Ketchup voor witte staart

Krijg jij de staart van je paard ook niet meer wit? Het klinkt raar, maar ketchup kan uitkomst bieden.

Wasrekje voor dekjes

Een handige manier om je dekjes netjes en geordend te bewaren is een wasrekje. Bijkomend voordeel is dat je dekjes meteen goed kunnen drogen.Laat je laarzen blinken met een nylon kous

Na het schoonmaken en invetten van je laarzen, kun je ze extra oppoetsen met een nylon kousje. Zulke glimmende laarzen heb je nog nooit gehad!

Lederdoekjes voor snel schoonmaken lederen spullen

Lederdoekjes zijn heel populair onder de paardenmensen. Met de doekjes maak je snel en eenvoudig al je leren spullen schoon. Haal na het rijden een doekje over je leren singel en rijlaarzen, en alles ziet er weer netjes uit.

Magic brush als zweetmes

Even geen zweetmes bij de hand? Gebruik de achterkant van je Magic brush.

Zuurstofballen tegen bevroren waterbakken

Je paard moet te allen tijde toegang hebben tot drinkwater. Als het flink vriest is het niet altijd eenvoudig om de waterbakken ijsvrij te houden. Zuurstofballen kunnen uitkomst bieden. Deze ballen worden normaal gesproken in vijvers gebruikt. Om de zuurstofballen te kunnen gebruiken heb je een bijpassende pomp nodig. Vind je dit te ingewikkeld of heb je geen stroom op stal? Dan kun je ook een babykruik gevuld met kokend water in de waterbak leggen.

Pvc-buis voor opbergen zwepen

Vooral longeerzwepen kunnen lastig op te bergen zijn. Zet een stuk pvc-buis vast aan bijvoorbeeld de muur of je zadelkast en je hebt een goede opberger voor al je zwepen. Ook kun je pvc-buizen gebruiken om een dekenrek te maken. Met een strotouwtje verbind je de buizen met elkaar.

Magnetische haken voor zadelkast

Heb jij een metalen zadelkast? Dan kun je magnetische haken gebruiken om je hoofdstellen en halsters aan op te hangen. Wil je je kast anders indelen? Geen probleem, de magnetische haken kun je zo verplaatsen.

Cavaletti’s van plaspotjes of balkonbloembakken

Goedkope en veilige cavaletti’s maak je met plaspotjes of balkonbloembakken.

Bladblazer in plaats van vegen

Ook zo’n hekel aan vegen, maar wil je toch het terrein netjes hebben? Gebruik een bladblazer. Binnen no-time is het hele terrein spik en span.

Doucherekje voor kleine verzorgingsspulletjes

Voor het opbergen van kleine spulletjes in je zadelkast kun je doucherekjes gebruiken. Hiermee benut je elke plek in je kast, zelfs de hoeken.

Zeefje om water te zuiveren

Haal jij water uit de sloot voor je paarden? Gooi dit water dan door een zeefje. Zo schep je geen algen of andere planten mee en is het water dus schoner.  

Hooinet vullen in speciekuip

Het vullen van hooinetten kan soms een heel gevecht zijn. Je kunt het jezelf gemakkelijker maken door je hooinet in een speciekuip te leggen. Sla de randjes van de opening om de speciekuip heen en je kunt het net gemakkelijk vullen zonder dat het steeds dichtgaat.

Appelsap in drinkwater

Drinkt je paard niet genoeg op ander terrein, bijvoorbeeld als je op wedstrijd bent? Gooi dan een beetje appelsap door het water heen. Veel paarden willen dan wel drinken.

Bron: Bitmagazine.nl, Horsegloss.com, Kramer.nl.

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant