Afbeelding
Fotocredits: Arnd Bronkhorst | Arnd.nl

Nieuw bij Bit & Cap: Mindful Equestrian *met trainingsvideo’s*

Training E-learning-video Mindful Equestrian

Bit & Cap introduceert samen met Hoefslag en Hunter-Jumper Equitation Holland een nieuwe serie: Mindful Equestrian! Deze manier van rijden en deze mindset passen helemaal in de huidige tijdgeest. We bieden een leerzaam én leuk programma aan waar iedereen mee aan de slag kan, met als doel een verschil te maken in de paardenwereld, met informatieve content.

Mindful Equestrian werd geïnspireerd door het Forward Riding System en de Hunter- en Equitation-disciplines. Deze manier van rijden is heel populair in de Verenigde Staten, en vormt een opmaat voor het rijden van springparcoursen waarbij het niet gaat om de hoogte en de tijd, maar om het fijn in balans lopen van het paard en het één-zijn met de ruiter. Kortom: de ‘mindful equestrian’. Plezier bij ruiter en paard staan voorop!

Paardenwelzijn en (zelf)vertrouwen

Samen gaan we werken aan paardenwelzijn en (zelf)vertrouwen en delen we succesvolle evaringen. We hebben deze missie ‘de Mindful Equestrian’ genoemd om aan een belangrijke vraag - connectie maken en samenwerken met onze paarden voordat eventuele prestaties volgen - te kunnen voldoen.


 Fotocredits: Istockphoto.com

Ontspanning en happy horse

In dat kader bieden we oefeningen aan die je in je eigen tempo kunt doen en die nuttig zijn voor je vaardigheden als ruiter en voor het gymnasticeren van je paard, waaarbij het fijn aan de hulpen staan van je paard een logisch vervolg is. 

Ontspanning en een happy horse staan hierbij centraal.


Fotocredits: Wavebreakmedia

Leerzame video’s

Bij iedere oefening horen leerzame video’s van verschillende combinaties paard & ruiter, zodat je ziet hoe de oefening gereden wordt en hoe er verbetering optreedt.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding