-

Wat te doen als je paard op rust staat?

Band met je paard Frank Sorge

Ieder paard verdient wel eens een weekje rust. Maar om je paard nu helemaal op rust te zetten is niet altijd nodig. Je wilt toch eigenlijk wel lekker met je paard bezig blijven en aan jullie band werken. Wat kun je dan doen?

Ga longeren

Eigenlijk valt dit ook nog onder je paard aan het werk zetten. Maar als je paard heel veel energie heeft kan het fijn voor hem zijn om af en toe te longeren. Ga dan niet elke dag longeren, maar wissel dit af met rustdagen. Zet je paard een keer bij of longeer hem eens aan het halster.

Aan de wandel

Tijdens het wandelen kun je werken aan de gehoorzaamheid van je paard. Pluspunt is dat je de benen strekt op een ontspannen manier. Hoe eenvoudig het ook lijkt, er komt meer bij kijken dan je denkt. En natuurlijk kun je het zo uitdagend maken als je wilt.

Leer elkaar kennen

Een rustperiode is hét moment om de band tussen jou en je paard te versterken. Ga samen met je paard het weiland in. Observeer zijn gedrag eens. Wat doet hij zo de hele dag? Staat hij graag alleen of maakt hij contact met z’n vriendjes?

Ga grondwerk doen

Grondwerk is ideaal voor als je je paard onbelast wilt trainen. Je werkt aan de band met je paard, de gehoorzaamheid en je kunt goed werken aan bijvoorbeeld de lengtebuiging van je paard. Daarnaast verklein je op deze manier de kans op peesblessures. En daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. 😉

Tijd voor vrijheidsdressuur

Hoe leuk is het als je paard aan het denken gezet wordt. Vrijheidsdressuur is goed voor het lichaam en de geest van je paard en daarnaast ook super leuk om te doen. Het is belangrijk om stapje voor stapje hiermee aan de slag te gaan. Zo voorkom je dat je fouten gaat maken en houden jij en je paard er plezier in!

Bron: Bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant