-

Waar vind je een verzorgpony?

Arnd Bronkhorst

Als je meer met paarden wil doen dan lessen op de manege volgen maar de tijd niet hebt, of nog niet klaar bent voor een eigen paard, is het misschien een idee om op zoek te gaan naar een paard om te verzorgen. Alleen waar vind je die superleuke verzorgpony? Hier zijn 5 tips om je te helpen.

1. Online

Op het internet zijn verschillende sites waar verzorgpaarden worden aangeboden. Hier vind je alle advertenties bij jou in de buurt van mensen die op zoek zijn naar een leuke bijrijder of verzorger voor hun paard. En zelf kan je natuurlijk ook een advertentie aanmaken waarin je jezelf voorstelt.

2. Stap op de fiets

Rijd eens een rondje door jouw stad of dorp. Staan ergens nog paarden die wel wat meer aandacht kunnen gebruiken? Je kan altijd even vragen of de eigenaar een extra handje nodig heeft. Familie en vrienden vertellen dat je op zoek bent naar een verzorgpony is ook altijd slim. Een tip kan nog wel eens uit onverwachte hoek komen.3. Naar de manege

Ga langs bij je huidige manege, of gewoon bij een in de buurt. Er is een kans dat zij een pony hebben staan, of wel iemand voor je weten die op zoek is naar een verzorger. Sommige maneges hebben ook een prikbord waar je een kort berichtje op kan hangen. Waar komen immers meer paardenmensen dan op de manege?

4. Een status-update

Facebook heeft speciale pagina’s waar er wordt gezocht naar verzorgpony’s en bijrijders. De kans is groot dat er ook een is voor jouw provincie. Plaats zelf een berichtje en neem dagelijks een kijkje of er nog iets leuks tussen zit.

5. Ga leasen

Op de manege zijn meestal ook wel pony’s of paarden te lease. Je betaalt een bepaald bedrag per maand en in ruil mag je rijden en bijvoorbeeld op buitenrit. Dat is net wat anders dan het hebben van een eigen verzorgpony, maar het komt al een stapje dichterbij.

Inspiratie: Paardrijden met plezier

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant