-

Voordelen van een buitenbak, zelfs in de winter ;-)

Arnd Bronkhorst

Geen binnenbak? Geen probleem, bekijk hier de voordelen van een buitenbak. Zelfs in deze koude dagen 😉

  1. Vitamine D. Lekker buiten zijn, ook al is het erg koud, het is goed voor je gezondheid. Je lijf kan namelijk zelf vitamine D produceren door blootstelling aan ultraviolet licht, zoals de zon. Buiten zijn is dus super gezond voor je!
  2. Creativiteit. Met al die plassen in de bak, een bevroren bak, een besneeuwde bak, of een mega stoffige bak, word je vanzelf creatief. Je verzint andere activiteiten dan alleen rijden om samen met je paard bezig te zijn. Dit kan de vertrouwensband tussen jullie bevorderen en je paard is vast ook blij met wat variatie in de training!
  3. Schriktraining. Buiten gebeurt vaak van alles, zeker als je boerenbedrijven in de buurt hebt. Buitenrijden wordt een ware schriktraining wanneer boeren in de weer zijn met trekkers, zagen en andere ‘spannende’ dingen.
  4. Gezond. Niet alleen het buitenlicht maar ook de buitenlucht is gezond. Zo zou de buitenlucht zorgen voor een beter korte termijn geheugen en minder stress. Wie wil dat nou niet?!
  5. Kleding. Ieder seizoen brengt andere condities met zich mee en dat betekent dus ook een nieuwe garderobe. Voor jezelf of voor je paard, je kunt shoppen met een goed excuus!
  6. Buitenritjes. Wanneer de bak (weer eens) niet goed is en je wilt toch rijden, ben je vaak aangewezen op een buitenrit. Goed voor jezelf en voor je paard, je paard wordt verkeersmak en jij komt ook nog eens ergens anders dan stal. 😉

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant