-

6 Tips voor een paardenvakantie

Lonneke Ruesink

De zomer komt eraan en als je nog geen vakantie geboekt hebt, wordt dit toch hoog tijd. Maar waarom zou je je paard achterlaten? Kies eens voor een echte paardenvakantie! Hierbij zes leuke ideeën om te doen.

1. Een ontspannen vakantie

Zijn jullie toe aan een ontspannen vakantie? Bij veel grote natuurparken zijn bed & breakfasts te vinden waar je ook met je paard welkom bent. Vaak kun je hier een stal of weiland voor je paard huren. Bekijk wat voor routes je kunt rijden in het natuurpark van jouw keuze en geniet samen je paard en/of paardenvriend(in) van de natuur! Het leuke hieraan? Je krijgt op deze manier de kans om in een totaal andere omgeving te rijden dan je normaal zou doen.

2. Instructieweek

Wil je er even tussenuit met je paard en wil je hierbij extra trainingen volgen? Misschien is een instructieweek dan wel iets voor jou. Vaak heb je bij dit soort weken twee keer per dag les en ben je aan het einde van de week moe, maar ook zeker voldaan! Wil je je goed voorbereiden voor zo’n instructieweek, lees dan eens dit artikel!3. Trektocht

Je kunt er ook voor kiezen om een tijdje rond te trekken met je paard. Dit vergt natuurlijk wel wat voorbereiding. Kies een gebied in Nederland waar je rond wilt trekken en zoek hierbij plaatsen waar jij en je paard kunnen overnachten. Wil je wel graag rondtrekken, maar weet je niet echt waar je moet beginnen met de voorbereidingen? Sluit je dan aan bij een georganiseerde trektocht.

4. Avontuur

Wil je een echt avontuur beleven? Je kunt er ook voor kiezen om met je paard naar het buitenland te gaan. Ook dit vergt nogal wat voorbereiding en is leuker/praktischer om voor een langere periode te doen. Maar door eens naar het buitenland te gaan, leer je wel een hele nieuwe omgeving kennen en steek je misschien ook nog wat op van de lokale paardencultuur.

5. Paard huren

Heb je geen eigen paard, maar wil je toch graag een echte paardenvakantie? Bij veel manege’s of stallen is het mogelijk een paard te huren. Soms ook voor meerdere dagen. Op deze manier kun je toch meerdere dagen van de natuur genieten.

6. Thuisblijven

Heb je geen zin om van huis te gaan, maar wil je toch een echte paardenvakantie? Ook dat kan! Een weekje helemaal aan jouw paard besteden is heerlijk. Plan een aantal leuke buitenritten en neem wat te eten en te drinken mee voor een picknick onderweg. Of plan een spa-dag voor je paard en geef hem een heerlijke wasbeurt. Er zijn altijd genoeg leuke dingen te bedenken om samen met je paard te doen!

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant