-

Paard op hol laten slaan? 250 euro boete!

Lonneke Ruesink Lonneke Ruesink

Een boer die er met zijn tractor voor zorgde dat een paard op hol sloeg, is voor de rechter gesleept. RTV Noord schrijft dat de 50-jarige boer een boete kreeg van 250 euro plus tweehonderd euro voorwaardelijk, wegens gevaarlijk rijgedrag.

De amazone reed vorig jaar in augustus op de Vennenweg in Meeden. Haar paard schrok van de tractor en sloeg op hol. De boer had moeten stoppen, maar hij reed gewoon door. De vrouw kreeg haar paard niet meer onder controle en zou nog hebben gezwaaid naar de boer dat hij moest stoppen. Haar vriend rende met de boer mee en zou nog naar hem hebben geschreeuwd.

Blauwe plekken

Het paard raasde de weg over en stopte voor een sloot, waardoor de amazone in het water belandde. Ze liep blauwe plekken op en verloor haar bril.

Oordeel

De boer reed gewoon naar zijn land en ging aan het werk. De politie vertelde hem later wat er was gebeurd. Volgens de rechter kan niet worden bewezen dat de boer de duik van de vrouw heeft gezien. Hij sprak de man dus vrij van doorrijden na het veroorzaken van een ongeval. Hij had wel het op hol geslagen paard gezien en zijn voertuig moeten stilzetten, oordeelt de rechter.

Bron: RTV Noord

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant