-

Mountainbikers zorgen voor afsluiting ruiterpad Bergen

Arnd Bronkhorst Arnd Bronkhorst

Duinbeheerder PWN heeft een deel van het ruiterpad aan de Verspyckweg in Bergen aan Zee afgesloten. Mountainbikers maakten, tegen de regels in, ook gebruik van het pad en zorgden daarbij voor gevaarlijke situaties.

Paarden schrikken van de voorbijrazende fietsers en dat levert gevaarlijke situaties op. Het gaat om een stuk van zeshonderd meter. Janneke van Marle van duinmanege Van Poelenburgh in Schoorl is teleurgesteld. ”We moeten nu uitwijken naar de verharde weg. Daar wordt ontzettend veel gebruik van gemaakt door wandelaars en fietsers. De situatie is nu alleen maar onveiliger geworden.”

Duinbeheerder PWN heeft er alles aan gedaan om de mountainbikers van het pad te krijgen. Zo stonden er borden en zijn er boetes uitgeschreven. ”Het heeft helaas niet gewerkt en aangezien wij veiligheid hoog in het vaandel hebben staan, was er geen andere oplossing”, aldus boswachter Fred van den Bosch. ”We gaan onderzoeken of we ergens anders een nieuw pad aan kunnen leggen.”De politiek roert zich inmiddels ook over het besluit. Het CDA van Bergen heeft vragen gesteld aan het college. ”Als mensen te snel rijden op de A9 gooien we die ook niet dicht.”, aldus Klaas Valkering van het CDA. ”Er moet hier gewoon gehandhaafd worden.”

Bron: RTVNH

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant