Ondernemersavond-Paardrijden-Limburg
Ondernemersavond-Paardrijden-Limburg

Kansen langs ruiter- en menpaden in Limburg

Recreatie

Donderdag 10 maart waren er 30 belangstellenden aanwezig bij de eerste ondernemersavond ter promotie van de ruiter- en menroutes in Noord en Midden-Limburg. Het was een initiatief van Visit Noord-Limburg en Limburg Marketing, onder de vlag van Paardrijdenlimburg.nl.

1300 kilometer ruiter- en menroutenetwerk

De paardensport is een toegankelijke vrijetijdsbesteding. Nederland telt bijna 500.000 ruiters en 450.000 paarden en er worden rond de 17 miljoen buitenritten gemaakt. Het doel van de avond was om de vrijetijdssector te laten profiteren van recreatieve ruiters en menners, een groeiende doelgroep. Er is ruim 1300 kilometer ruiter- en menroutenetwerk in Noord- en Midden-Limburg en dat biedt kansen voor ondernemers aan die routes.

Om Limburg te paard te kunnen ontdekken zijn er inmiddels tal van startlocaties waar je auto met trailer veilig kunt parkeren. Na een route via het ruiter- of menroutenetwerk neem je, terwijl je beste vriend uitrust in een wei, binnen plaats of buiten op het terras. Deze gastvrijheid zorgt ervoor dat recreatieve ruiters en menners zich hier welkom voelen en graag terugkomen met hun viervoeter.

Programma

Gedurende de avond waren er presentaties van Limburg Paardensport, KNHS Paarden Welkom, Visit Noord-Limburg en Limburg Marketing. Daarnaast gaven vier studenten van de HAS een toelichting op hun project Knabbelpad. Dat is een ruiterpad waar gezonde planten en kruiden voor paarden aan worden toegevoegd en daarmee verhoogt de biodiversiteit. Dit project is een samenwerking tussen de HAS, KNHS, natuurorganisaties en Yuverta.

Tweede bijeenkomst

Dinsdag 15 maart volgt de tweede bijeenkomst. Deze vindt plaats bij Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg. Aanvang 19.00 uur Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden.

Klik hier voor meer praktische informatie en routes