-

5 Gebieden voor een prachtige buitenrit

Frank Sorge Frank Sorge

Het mooie weer is in aantocht en dat vraagt natuurlijk om een buitenrit! Maar ben je je eigen vertrouwde omgeving inmiddels wel zat en wil je eens ergens anders naar toe? In deze vijf gebieden beleef je sowieso een prachtige rit!

1. De Veluwe

In Nationaal Park de Hoge Veluwe kun je prachtig paardrijden. Bossen en heide wisselen elkaar af en zijn meerdere routers duidelijk aangeven. Ook met een aanspanning kun je hier goed terecht en er zijn zelfs enkele aanbindplaatsen waar jij en je paard even kunnen uitrusten en genieten van wat te drinken. Om met je paard over de Veluwe te rijden moet je entree betalen, hiervoor krijg je wel een kaart met de ruiterroutes. Je trailer kun je gemakkelijk ergens parkeren, op de website van het park vind je meerdere parkeerplaatsen je trailer.

2. Het strand

Wie wil dat nou niet? Met je paard in volle galop over het strand! Het strand en de duinen staan garant voor een prachtige rit. Of en waar je met je paard op het strand mag verschilt nog wel eens. In veel gemeenten hangt dit af van het seizoen. Tijdens het hoogseizoen zijn paarden vaak niet toegestaan op het strand. Kijk dus voor je je rit plant even goed naar waar je naar toe wilt gaan en wat de regels van deze gemeente zijn.3. Drents Friese Wold

Het Drents Friese Wold is net als de Veluwe een nationaal park. Ook hier vind je veel ruiterpaden en duidelijk aangegeven routes. Wil je iets meer actie dan alleen over de routers rijden? Schrijf je dan in voor de Autumn Desert Trail! Hierbij is het de bedoeling dat je juist buiten de paden rijdt om zo de natuur een handje te helpen.

4. De Hondsrug

De Hondsrug in Drenthe biedt genoeg afwisselend terrein voor een uitdagende of juist ontspannende buitenrit. De ijstijd heeft duidelijk zijn sporen achtergelaten in het gebied, hierdoor wisselen de landschappen zich in een snel tempo af. Je kunt ervoor kiezen om een route te volgen of om zelf de omgeving te verkennen. Ook is er de mogelijkheid om samen met je paard te blijven overnachten, zo kun je er zelfs een leuk weekendje weg van maken!

5. Loonse en Drunense duinen

De Loonse en Drunense duinen zijn een prachtig gebied om eens vanaf je paard te bekijken! Heb je geen eigen paard? Er worden bijna ieder weekend een rit georganiseerd (op verschillende niveaus) waarbij je een paard kunt huren. Op deze manier kun je toch van de natuur genieten.

Lees ook:

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant