Afbeelding

Confident Rider Podcast

Een podcast gemaakt voor de gepassioneerde paardenliefhebber, dat miste Jane Pike begin 2019 en dus startte ze zelf de Confident Rider Podcast. Hoe word je die ruiter met zelfvertrouwen? Hoe kun je er maximaal voor je paard zijn? Onder andere door er ook juist voor jezélf te zijn, zodat je jezelf voor 100% aan je paard kunt geven. Hoe dan? Overwin je angsten, dat is een goed begin.

Jane Pike specialiseerde zich in de afgelopen jaren in gedragswetenschappen en bewegingsleer. Ze combineert aspecten als mindset, beweging en holistische biomechanica, met een specifieke focus op het ontwikkelen van zenuwstelsel-bewustwording. Ze houdt zich fulltime bezig met de vraag: 'Waarom zijn ruiters bang en hoe buig je dat om?' Het antwoord ligt volgens Jane in het grip krijgen op je zenuwstelsel. Om angst effectief te kunnen overwinnen, moet je patronen kunnen doorbreken. Van overdenkend en reactief, wil je een aanpasbare staat van zijn creëren waarin je in evenwicht kunt reageren op allerlei situaties. Jane past haar theorie al meer dan tien jaar toe op talloze ruiters; van topsporters tot recreatieruiters. 

Podcast & Joyride

Met haar podcast wil Jane zoveel mogelijk mensen toegang geven tot haar kennis. Ze deelt tips, inzichten en situaties uit de praktijk, maar gaat ook in gesprek met andere paardenprofessionals. Zo vind je er onder andere meerdere afleveringen met Warwick en Robin Schiller. Inmiddels is Janes online programma 'Joyride' in het leven geroepen, waarin je als ruiter online actieve begeleiding krijgt bij het overwinnen van je angsten. P