Afbeelding

The Principles of Training

Leerlingen en fans van over de hele wereld hebben er lang op gewacht, maar kunnen er nu induiken: The Principles of Training, geschreven door paardentrainer Warwick Schiller. Bit & Cap kan bevestigen: het was het wachten meer dan waard!

Tijdens het trainen van je paard zijn er talloze beslissingen te nemen. Voel jij je ook weleens totaal overrompeld door het aantal opties? Wanneer ga je sneller? Langzamer? Draai je naar links, of naar rechts? De methodes en visies die we als paardenliefhebbers op ons afgevuurd krijgen, lijken uit een onuitputtelijke bron van opties te komen. Wat als er een manier zou zijn, die alles inzichtelijk voor je zou maken? Een paar simpele principes om aan vast te houden, die altijd en overal als leidraad kunnen fungeren? Die zijn er! Het zijn er twaalf en Warwick Schiller schreef ze op in zijn gloednieuwe boek.

Geen methodes, maar principes

Warwick en zijn Principles of Training waren onder zijn volgers al bekend door zijn podcast en gelijknamige videoserie. Het boek is een bundel van alle wijsheden die in de afgelopen decennia zijn gedeeld én biedt nieuwe verhalen en anekdotes voor degenen die al even bekend zijn met dit gedachtegoed. Volgens Warwick is het vrij simpel: "Je hoeft geen miljoenen technieken en scenarios te onthouden. Wat je nodig hebt, zijn principes die overal toe te passen zijn. Want methodes, daar heb je er miljoenen van. Maar principes? Dat zijn er maar een paar", naar een quote van Harrington Emmerson, waar The Principles of Training mee begint. 

Inzicht is de sleutel

Warwick is duidelijk over wat hij wil bereiken: “Het doel van deze principes is om je de fundamentele waarheden aan te reiken waar alle trainingsmethodes op zijn gebouwd. Het is aan jou om iedere situatie te analyseren en de methode met de grootste kans op succes te selecteren.” Een starre trainingsmethode afdwingen, is niet het doel. In plaats daarvan, wil Warwick de lezer inzicht bieden in het wat, waarom en wanneer. Inzicht in je paard, maar ook in jezelf. Zodat je eventuele problemen niet alleen kunt oplossen, maar juist kunt voorkomen. De trainer staat erom bekend: het analyseren van de kleinste dingen, het serieus nemen van alle signalen die het paard ons aanreikt. Want: "Het helpt om dingen bijtijds op te merken, voordat ze een probleem worden." 

Zelfontwikkeling 

The Principles of Training bestaat uit anekdotes en praktijkgevallen van Warwick Schiller’s jarenlange ervaring als trainer. Daarnaast biedt het veel achtergrondinformatie en wetenschappelijke onderbouwing. Het gaat niet alleen over paarden, er worden ook paralellen getrokken met andere onderwerpen. Veel principes zijn namelijk toe te passen op het leven zelf. Zoals Warwick zelf zegt: “Dit is niet alleen een 'paarden principe', het is een levensfeit." Dit boek draagt dan ook niet alleen bij aan je ontwikkeling en inzicht met en over paarden, maar ook aan je zelfontwikkeling. P


Afbeelding