Afbeelding

Kennisevent: Jouw paard Beter Begrijpen met Bo

Samen met buitenrijden.nl organiseert Bit & Cap op zaterdagavond 29 april een kennisevent met niemand minder dan probleempaardenspecialist Bo Kasbergen. Je maakte al kennis met hem in het novembernummer van Bit & Cap. Op het kennisevent laat hij in een avondvullend programma live zijn manier van trainen zien: met een jong paard dat op dit moment zadelmak gemaakt wordt en met twee paarden met probleemgedrag.

Het wordt een interactief en educatief programma, waarbij vragen vanuit het publiek  een belangrijke rol zullen spelen! Is je vraag tijdens het programma niet aan bod gekomen? Geen probleem, ook na afloop is er mogelijkheid om je vragen aan Bo te stellen. Het programma duurt van ongeveer 18.15 uur tot 21.30 uur. We kunnen je alvast beloven: de avond vliegt voorbij!

De probleempaarden

We hebben een oproep gedaan aan lezers van Bit & Cap om zich bij ons te melden met hun ‘probleempaard’. Met als voorwaarde natuurlijk dat de paarden gezond zijn en fysiek geen belemmeringen ondervinden. Uit de vele aanmeldingen heeft Bo twee paarden geselecteerd. Met deze paarden (en hun eigenaren) gaat Bo in aanloop naar het event een paar keer een trainingssessie houden op zijn stal in Wierden.

Hoe verloopt een trainingsproces?

Om te laten zien hoe een normaal trainingsproces verloopt, maakt Bo op een paardvriendelijke manier een jong paard zadelmak. We volgen hierbij de vierjarige ruin Djerommeke (zie foto). Hoe kun je zo’n proces paardvriendelijk laten verlopen en daarbij gebruiken maken van een taal die het paard makkelijk begrijpt? En: hoe kun jij aan de communicatie van het paard aflezen wat hij jou vertelt?

Kijk mee met de training!

Bo wil zijn kennis van training graag delen. Naast zijn deelname aan het kennisevent, maken wij ook video-opnames van het trainingsproces in aanloop naar het event. Zowel van het trainingstraject van Djerommeke, als van de paarden met probleemgedrag. Voor abonnees van Bit & Cap stellen we al die video’s beschikbaar op bit-cap.eu (Members Only-gedeelte). Zo kijk je eersterangs mee! Op het kennisevent laten de combinaties samen met Bo zien hoe ze aan het werk zijn gegaan, hoe ze zich hebben ontwikkeld en waar ze op dat moment staan. P

Afbeelding