Afbeelding
Foto: Tracy Robertson

“Daar loopt jouw toekomstige vrouw”

In 2010 reisde Julia van Maarseveen naar Zuid-Afrika om daar met paarden te werken. Ze kwam terecht bij Rivendell Warmblood Stud, een stoeterij voor Hannoveraanse paarden dichtbij Stellenbosch. Ver weg van steden en drukte, tussen de landerijen en wijngaarden; romantischer kun je het je haast niet voorstellen.


Tijdens de rondleiding ontmoette ze Godwin. Julia: “Later – toen we al lang en breed verliefd waren – vertelde Godwin me dat hij, toen hij me tijdens die rondleiding voor het eerst zag, zich omdraaide. De groom die bij hem was zei: ‘Daar loopt jouw toekomstige vrouw’. Wie had kunnen vermoeden dat die groom gelijk zou krijgen …”

Het juiste hout

Julia vertelt dat zij en Godwin, toen de spreekwoordelijke vonk oversloeg, al een maand of zes samenwerkten. Daarbij gingen het er niet altijd even zachtzinnig aan toe: “Godwin werkte veel met jonge paarden: zadelmak maken en verder beleren. Ik ging hem daarbij helpen. Op die stoeterij kwamen regelmatig buitenlandse ruiters werken en daar zaten soms arrogante poppetjes bij. Godwin wilde weten wat voor vlees hij in de kuip had. Hij zette me op een paard waar hij zelf al een keer afgevallen was. Ik viel er ook af, maar stapte gelijk weer op. Toen wist hij dat ik uit het juiste hout gesneden was.”

Geen rem

In 2016 trouwden Godwin en Julia en in 2018 verhuisden ze naar Nederland.” Godwin leerde in no-time de Nederlandse taal en kon aan het werk bij de springstal van Jur Vrieling. Momenteel werkt hij op de dressuurstal van Matty Marissink. Thuis delen hij en Julia hun hobby en fokken ze op kleine schaal dressuurpaarden. Als we haar vragen of er ook nadelen zijn aan het ‘sprookje’ van het delen van de paardenhobby, zegt ze: “Zeker wel! Als je allebei verliefd bent op paarden is er geen rem. Niemand die zegt: ‘Zou je je geld niet eens ergens anders aan uitgeven?’. Dus gaat al het geld naar de paarden. Maar ik zou me niet kunnen voorstellen om getrouwd te zijn met iemand die niet van paarden houdt. Het is heel fijn om ook dat samen te delen.”

Afbeelding