Afbeelding

The Willing Equine

Deze maand een Engelstalige podcast. The Willing Equine, is een podcast van paardencoach Adele Shaw. Adele hoopt met haar platform de relatie tussen mens en paard te verbeteren, door middel van het delen van wetenschappelijk onderbouwde manieren van het trainen en houden van paarden. "Het gaat niet alleen over wat wij paarden kunnen bijbrengen, maar vooral over wat zij ons kunnen leren."



Amerikaanse mentor en trainer Adele Shaw focust in haar werk op het creƫren van een positieve relatie tussen mens en paard. Haar benadering is zowel wetenschappelijk als holistisch te noemen en onderzoekt de omgeving van het paard, manier van leven en de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van het dier. In The Willing Equine deelt ze haar visie op situaties uit de praktijk, vaak terwijl ze onderweg is naar haar ranch net buiten Austin, Texas. "Paarden moeten niet overleven, maar juist kunnen floreren in hun relatie met mensen."

Experts en vragen van luisteraars

Adele verwelkomt regelmatig gasten in haar podcast. Samen delen ze ervaringen en ontrafelen ze vraagstukken. Het hoofdthema 'Blijven leren', loopt als rode draad door alle afleveringen. Adele en haar gasten leren van elkaar, maar delen ook met de luisteraars welke lessen paarden hen door de jaren heen al hebben bijgebracht. Er is in The Willing Equine ook ruimte voor het beantwoorden van vragen van luisteraars. Paardenliefhebbers van over de hele wereld vragen Adele via mail of spraakmemo om haar mening over de meest uiteenlopende discussies en debacles. Je kunt The Willing Equine vinden op alle bekende podcastkanalen, zoals Apple Podcast en Spotify. P