Afbeelding

Rebecca Holcombe

Kunst verbindt, inspireert en ontroert. Kunst curator Joyce Ter Horst van Paard Verzameld is gespecialiseerd in hippische kunst en introduceert in de rubriek ‘Paard & Kunst’ iedere keer een bijzondere kunstenaar. Dit keer staan drie favoriete werken van de Britse kunstenaar Rebecca Holcombe.

Rebecca is olieverfschilder en paarden kunstenaar en gevestigd in Northamptonshire in Engeland. "Het paard is een steeds grotere fascinatie binnen mijn kunstpraktijk omdat het vele kwaliteiten bezit van elegantie, majestueusiteit, schoonheid en kracht. Eigenschappen die ik op het doek wil weergeven."

Grote liefde

Zoals van vele kunstenaars, zijn paarden een grote liefde van Rebecca. Tijdens haar studie heeft ze haar kennis over paarden en kunst tot een dieper niveau ontwikkeld. In veel van haar schilderijen verkent Rebecca verschillende rassen en composities om bepaalde gebieden te accentueren en uit te lichten. Dit creëert ook een eigentijds perspectief in een anders traditioneel schilderij. Kleurcontrast, licht en schaduw zijn belangrijke componenten geworden in haar recente werken, waardoor ze de structuur van het paard verder kan verkennen en haar schildervaardigheid verder kan uitdagen. 

Dameszadel

"Tijdens mijn tijd aan de universiteit werd mijn kunst rijkelijk beïnvloed door de geschiedenis, met name wat betreft de kunst van het rijden in dameszadel. Sinds mijn afstuderen in 2018 is dit thema voortgezet door terug te kijken naar de 17e en 18e eeuw en naar de oude meesters. Specifiek, George Stubbs (bekend van Whistlejacket) en Sir Alfred Munnings."