WhatsApp Image 2020-12-21 at 20.24.22
WhatsApp Image 2020-12-21 at 20.24.22

De Kruising: Tinker x New Forest

Nieuws

De Kruising:
Tinker x New Forest
Naam: Abby
Geslacht: merrie
Stokmaat: 1.57 m
Kleur: bruinbont
Leeftijd: 2,5 jaar




“Abby hebben wij twee jaar geleden gefokt van onze New Forest-pony. De vader van Abby is Bing van de stoeterij Ierse Tinker”, legt Monica Braat uit. Ze noemt haar fokproduct voor de gein ook wel een New Tinker.



“Abby was een bewuste keuze, wij wilden graag van onze pony nog een keer een veulentje fokken en ons leek de kruising met een Tinker een leuke combinatie.  Wij vonden het ook leuk om een iets andere pony te fokken. En ik denk dat ik dan ook wel mag zeggen dat het een goed gelukte kruising is.” Monica denkt dat deze kruising vaker voorkomt. “Maar, ik ben ze eerlijk gezegd nog niet tegen gekomen.”


Ingeschreven in Tinkerstamboek



Als jaarling haalde Abby een eerste premie bij de keuring van het Nederlands stamboek voor Tinkers (NSVT), waarbij ze staat ingeschreven. “Daar zijn wij dan ook super trots op.” Abby heeft dan ook wel aardig wat looks van de Tinker geërfd. “Ze heeft de billen en vlekken van haar vader, daarnaast is ze compact en wat grover in het lijf dan haar moeder. Abby is lief en cool in het hoofd en niet snel onder de indruk van iets, net zoals haar vader.”


Uitdrukking van New Forest



Van haar moeder, de New Forest, heeft Abby volgens Monica de uitdrukking en eigenwijsheid geërfd. “Abby heeft dezelfde blik als haar moeder. Daarnaast kan ze erg ongeduldig zijn wat ook typisch een karaktereigenschap van haar moeder is. De bruine kleur in haar vacht is ook iets wat terug komt van moeders kant.”


Omdat Abby nog jong is, mag ze nog lekker spelen en verder groeien, samen met haar even oude KWPN-vriendin Nougat. Zo halen ze volgens Monica rottigheid uit, “zoals gaten naar China graven in de paddock en denken dat alles eetbaar is, zoals de deken van tante Roos. En zo af en toe plagen ze tante Daisy met haar lange manen: die kunnen in hun ogen wel wat korter.”



Als Abby wat groter is, zal ze uiteindelijk worden bereden. “Ons doel is om Abby straks zadelmak te maken en veder zien we wel wat de toekomst haar mag bieden.” Voor nu vindt Monica haar het beste in eigenwijs zijn. “En daarnaast is ze gek op lekker eten.”


Vind je de kruising Tinker x New Forest een aanrader?


“Ik vind de kruising zeker een aanrader, weer eens wat anders zou ik zeggen.”





WhatsApp-Image-2020-12-21-at-20.24.23-3
WhatsApp-Image-2020-12-21-at-20.24.24-1
WhatsApp-Image-2020-12-21-at-20.24.23
WhatsApp-Image-2020-12-21-at-20.24.24-2