inbound1944149327169856999
inbound1944149327169856999

De Kruising: Haflinger x Arabier x Tinker

Fun Opvallend Rassen

Mandy Bakker kocht haar pony Dali op 3,5-jarige leeftijd. “Haar vader is Haflinger x Arabier en haar moeder een Tinker.” Inmiddels zijn ze al tien jaar een combinatie. Mandy rijdt dressuur met haar pony en in de wedstrijdsport hebben ze nu 8 winstpunten in de klasse L1. “Springen kan Dali ook, alleen vind ik dat zelf niet zo leuk. En buitenrijden doen we ook graag, vooral in het bos.”

De Kruising:
Haflinger x Arabier x Tinker
Naam: Dali
Geslacht: Merrie
Stokmaat: 1.47 m
Kleur: vosbont



Bakkabouters

Mandy noemt haar pony veelzijdig. “Eigenlijk is het een alleskunner. Ze werkt graag voor me en kan dan ook veel. Wel weet ik dat ze de buitenritten in het bos het allerleukste vindt. Op wedstrijd is ze ook altijd supergefocust en onwijs braaf.” Ze is dan ook dol op haar pony. “Ik heb haar nu 10 jaar en we zijn samen gegroeid. Dali gaat voor me door het vuur. Ze is ontzettend lief en nu ik een kindje heb van 9 maanden, merk ik dat zij gek op elkaar zijn en Dali beschermd hem ook echt!” Een klein puntje van kritiek heeft Mandy ook wel. “Minpunten zijn dat ze vrij sloom is met rijden en ze kan vreselijk schrikken van de bekende bakkabouters. Zo kan ook zeker niet iedereen op haar rijden.”

Vooral Haflinger

We zijn in deze rubriek ook altijd benieuwd naar wat je nog van de verschillende rassen in een kruising ziet. “De Tinker zie je aan haar dikke billen, hahaha. Ze heeft verder de bouw van een Haflinger en vooral haar hoofd lijkt op dat van een Haflinger.” Ook haar karakter heeft het meeste weg van dat ras, volgens Mandy, maar ze ziet er ook wel Arabier in. “Ze kan soms best pittig zijn!”

Vind je de kruising Haflinger x Arabier x Tinker een aanrader?

“Jazeker! Ik vind dat ze ontzettend mooi is en de rassen passen goed samen.”

WhatsApp-Image-2020-04-08-at-21.31.59-1
WhatsApp-Image-2020-04-08-at-21.32.00-5