-

De Kruising: Fries x Paint

Stephz Design, Kimberley Donck

De Kruising: Fries x Paint
Naam: James
Geslacht: ruin
Stokmaat: 1.52 m
Kleur: (zwart) bont

De verwekking van James is op een aparte manier tot stand gekomen. Een groep tweejarige Friese hengsten brak los en werd vervolgens in een wei met merries gejaagd. Daar stond de moeder van James tussen, een American Paint Horse. Zijn verzorgster Kimberley Donck vertelt dat zijn eigenaresse Daphne erachter kwam via de Facebookpagina paarden detective. Daphne had James gekocht als zijnde een Tinkerruin, verrassing dus dat het anders blijkt te zijn.

Merendeels wit

“James is 5 jaar oud en zit lekker in zijn pubertijd. Hij is officieel bont maar heeft alleen zwart op zijn hoofd, een paar vlekjes op zijn borst en buik”, aldus Kimberley, die James naast eigenaresse Daphne deelt met nog een verzorgster, Michelle.

Ondanks dat hij merendeels wit is, is de Fries in hem wel terug te zien. “Er komt als hij heel erg zijn best doet of heel erg showt de Fries echt naar boven. Hij heeft de hals en de sokken van een Fries en hij heeft een hoge knie-actie. Soms heeft hij een soort hoog-stap draf.”Karaktertrekken van een Paint

Van een Paint heeft hij veel karaktertrekken volgens Kimberley. “Hij heeft het uithoudingsvermogen van een Paint. En verder luistert hij goed naar je stem, reageert hij goed op de teugels in één hand, kan hij snel stoppen en snel van galop wisselen.”

Naast dat zijn verzorgers en eigenaresse hem erg leuk vinden, heeft James volgens hen ook wel minpunten. “Door zijn jonge leeftijd en de mix aan rassen kan hij wat ondeugend of tegendraads zijn. Dat hij een eigen wil kan hebben, is niet altijd handig. Ook is zijn witte vacht niet makkelijk schoon te krijgen.”

Vind je de kruising Fries x Paint een aanrader?

Daphne vertelt dat het begin met James niet erg leuk was. “Maar vandaag de dag is hij so cute en lief. Ook is James eerlijk maar ook wel ondeugend. Hij is ook echt gek van water en als je hem eenmaal kent, wil hij alles voor je doen en gaat hij echt voor je door het vuur. Natuurlijk doet hij voor snoepjes extra veel. Hij is erg werkwillig maar ook gek op spelen.” Zijn verzorgsters Michelle en Kimberley zijn gek op hun verzorgpaard. “Wij zijn echt gek op James en werken graag met hem ook door zijn werkwilligheid. We willen graag met hem doorleren en verder groeien. We hadden ons geen beter verzorgpaard kunnen wensen.” Al met al is het antwoord van de drie dames op bovenstaande vraag: “De kruising is echt een aanrader, je kan er heel veel mee. Verder is James gezond en is het gewoon echt een toppaard.”

Heb jij ook een bijzondere, niet-alledaagse kruising? Vul dan onderstaand formulier in en wie weet, staat jouw paard binnenkort op Bitmagazine.nl. Elke zondag verschijnt een nieuwe aflevering van De Kruising.

De Kruising

  • Over je paard

  • Vul in het invulveld hierboven 'De Kruising + je naam' in zodat in ons archief te zien is bij wie de eigendomsrechten van de foto liggen!
  • Vul in het invulveld hierboven 'De Kruising + je naam' in zodat in ons archief te zien is bij wie de eigendomsrechten van de foto liggen!
  • Vul in het invulveld hierboven 'De Kruising + je naam' in zodat in ons archief te zien is bij wie de eigendomsrechten van de foto liggen!
  • Heb je een video? Upload de video naar YouTube en vul hier de link in!

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant