-

Paard vs mens: De moeite die jij doet maar nooit gezien wordt

Frederic Chehu

Je paard krijgt alles wat zijn hartje begeert en je besteedt meer geld en tijd aan hem dan aan vrienden en familie. Waarom lijkt je paard dan niet te zien hoeveel moeite je voor hem doet? Hier zijn een aantal bekende voorbeelden van momenten die je absoluut geen voldoening geven…

1. Dekens

Je paard heeft een garderobe waar zelfs jij jaloers op wordt. Maar hij laat zijn waardering blijken door de sprankelende nieuwe deken binnen 24 uur al te slopen. Je weet ook dat zodra jij de dekens netjes op hebt gevouwen om te kunnen zadelen, je paard ze oppakt, door elkaar schudt, op de grond gooit en erop staat te dansen.

2. Hooi

Netjes stop je je paard zijn hooi in zijn hooiruif. Vijf minuten later ligt de gehele inhoud van de ruif door stal heen terwijl hij smekend om eten tegen de deur trapt.

3. Voeremmers

Je blijft de ene emmer na de andere kopen omdat je paard het erg leuk vindt om gaten in de emmers te slaan en/of ze tegen de muur te gooien.

4. Bed

Je maakt zijn bed zó netjes op dat zelfs jij er in zou kunnen slapen. De bodembedekking is zacht, dik en gelijkmatig verdeeld. Maar zodra je paard zijn frisse stal in loopt, gooit hij alles zonder blikken of blozen weer overhoop.

5. Poetsen

Iedere dag poets je je paard liefdevol, haal je zijn manen uit de klit en olie je zijn hoeven. En iedere dag breng je hem naar de wei, wetende dat hij direct zal gaan rollen om iedere vierkante centimeter van zijn lichaam met modder en zand te bedekken *zucht*.

6. Wateremmer

Last but not least, je vult je paard zijn wateremmer met schoon en fris water, om er later achter te komen dat hij hem heeft gebruikt als wc.

Bron: Horse and Hound

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant