-

Bit Buzz: Dierenarts wil meer balans tussen werk en privé

Arnd Bronkhorst

Even lekker lezen in je pauze! Bit brengt dagelijks om 13:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag: Dierenarts wil meer balans tussen werk en privé, paard aangereden door trein en een lief filmpje van een meisje en haar veulen.

Welzijn

De meerderheid van de dierenartsen is niet tevreden over de balans tussen werk en privé, zo bleek uit een onderzoek onder Britse dierenartsen. 92% van de ondervraagden antwoordden ‘ja’ op de vraag of de manier van werken als paardenarts moet veranderen zodat het beter bij het privéleven van de artsen past. Zeker nu er meer vrouwen in deze sector gaan werken, wordt het belangrijker dat het werk valt te combineren met een gezinsleven. Lees verder op Horse and Hound.

Nieuws

Het levensgrote paard Joey van de theatervoorstelling War Horse stond vorig weekend in de renpaardenvrachtwagen van de eigenaresse van een Brite stoeterij. Lucy Proctor werd verrast toen zij het theaterpaard op mocht halen omdat het productieteam met pech langs de weg stond. Joey was onderweg naar een optreden op een literair festival. Als dank kregen de Proctors een rondleiding in het New London Theatre. Lees hier verder.

Nieuws

Op het traject van Alkmaar en den Helder is vanmorgen een aanrijding met een paard geweest. Het dier heeft de klap niet overleefd. De vertraging duurt meer dan een uur, zo meldt Hart van Nederland.

Fun

Een stofzuiger om mest uit de wei te halen, een eenhoorn-hoorn en een apparaatje aan het halster dat je een e-mailtje stuurt als het niet goed met je paard gaat. Horse and Hound verzamelde zes gadgets die we écht niet nodig hebben, maar o zo leuk zijn…

Beeld

Cute! Dit kleine meisje en haar veulen spelen met elkaar!

How to Share With Just FriendsHow to share with just friends.

Posted by Facebook on vrijdag 5 december 2014

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant