sleur
sleur

Bit Buzz: Wat te doen als rijden een sleur wordt?

Nieuws

Even lekker lezen! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: buitenlandse kritiek op het afschaffen van het groeten in dressuurproeven, tips om aan de sleur van het rijden te ontsnappen, en de beste cadeautips voor je paard.



Nieuws


Het voorstel om het halthouden en groeten aan het begin van alle proeven tot en met ZZ-licht af te schaffen, heeft zelfs in het buitenland voor beroering gezorgd. Oostenrijkse en Zwitserse dressuursites reageerden kritisch op het nieuws, en Duitse topamazone Annabel Balkenhol noemt de verandering ’echt ongelofelijk’. Lees hier verder.



Rijtechnisch


Vroeg of laat overkomt het bijna iedereen: elke keer dat je op je paard zit heb je het gevoel dat je dezelfde oefeningen doet. Uiteindelijk heb je misschien zelfs helemaal geen zin meer om te rijden. Tijd voor verandering! Horse Listening geeft je vijf nuttige tips om aan de sleur in de rijbaan te kunnen ontsnappen. Klik hier voor de complete lijst.



Welzijn


Of je ze nu verpakt in een surprise of opstapelt onder de kerstboom, december is dé maand voor het weggeven van cadeaus. Weet je niet helemaal zeker wat je je paard wil geven? Horse Collaborative heeft tien cadeautips die bij ieder paard in de smaak zullen vallen, en die je ook prima kunt geven als december weer voorbij is. Hier lees je alle cadeautips.



Emotie


De foto van de agent die tot het laatste moment bij zijn gewonde paard op straat bleef liggen, maakte de afgelopen week veel emotionele reacties los. Amerikaanse oorlogsveteraan David Carpenter vertelt een lokale nieuwszender wat zijn paard Valentino voor hem betekent. Toen Carpenters beide benen werden geamputeerd, moest hij Valentino verkopen. Dat afscheid viel hem echter zo zwaar, dat hij het paard na een jaar weer terugkocht. Bekijk het nieuwsitem hier.



Beeld


Betrap jij jezelf er ook wel eens op dat je te veel met je tong klakt, zelfs als je niet met je paard bezig bent? HorseCollaborative maakte een video over verschillende ‘paardloze’ situaties waarin paardenmensen regelmatig met hun tong staan te klakken. Herkenbaar!